Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktoras Orbanas: Vengrija statys antrą tvoros liniją prie pietinės sienos

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas penktadienį sakė, kad prie šalies pietinės sienos su Serbija bus pastatyta antra tvoros linija, galinti sustabdyti bet kokią naują į Europos Sąjungą (ES) plūstančių migrantų bangą.
Tvora ties Vengrijos ir Serbijos siena bus sustiprinta
Tvora ties Vengrijos ir Serbijos siena bus sustiprinta / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak V.Orbano, „rengiami techniniai planai tvirtesnei apsauginei sistemai“, turinčiai sustiprinti jau esamą tvorą su spygliuota viela viršuje, kuri palei minimą 175 km ilgio sieną buvo pastatyta pernai rugsėjį.

„Čia bus pastatyta nauja tvoros linija su moderniausia technine įranga“, – sakė jis interviu visuomeniniam radijui, bet daugiau detalių nepateikė.

„Sienos negalima apginti gėlėmis ir pūkuotais žaisliukais, sieną galima apginti su policija, kariais ir ginklais“, – pridūrė jis.

Naujasis barjeras „galės sustabdyti kelis šimtus tūkstančių“ žmonių, kurie gali pasirodyti prie sienos, jeigu pasikeistų Turkijos migracijos politika, sakė V.Orbanas.

Anksčiau šią savaitę interviu vienam Brazilijos laikraščiui V.Orbanas sakė, kad Vengrija privalo pasirengti tam atvejui, jeigu Ankara tesės „grasinimus“ leisti naujai migrantų bangai keliauti ES link.

„Vengrijos sienos yra Europos vartai ir mes 100 proc. ginsime savo sienas“, – sakė jis.

Pernai maždaug 400 tūkst. migrantų kirto Vengriją pakeliui į Europos vakarus ir šiaurę, bet 2016 metais į Vengriją atvyko mažiau nei 18 tūkst. migrantų, rodo oficialūs duomenys.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Viktoras Orbanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Viktoras Orbanas

Anksčiau šį mėnesį Budapeštas paskelbė, kad papildomai bus įdarbinta 3 tūkst. policininkų, kurie pastiprins dabartinį prie sienos patruliuojantį 3,5 tūkst. narių kontingentą.

Apie sienos apsaugos stiprinimo priemones buvo paskelbta kelios savaitės prieš tai, kai vengrai spalio 2 dienos referendume balsuos dėl ES plano paskirstyti migrantus po bloko nares. V.Orbanas tokiai idėjai kategoriškai nepritaria.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius