Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viskonsine per šaudynes mokykloje žuvo vienas paauglys, du sužeisti

Viskonsino valstijoje šautuvu ginkluotas paauglys pašovė du moksleivius, kai jie išėjo iš vienos vidurinės mokyklos išleistuvių pokylio, bet galiausiai mirė nuo policijos kulkų, sekmadienį pranešė pareigūnai.
Mokykla Antigo mieste, prie kurios buvo šaudoma
Mokykla Antigo mieste, prie kurios buvo šaudoma / „Scanpix“/AP nuotr.

18-metis Jakobas Wagneris mirė ligoninėje sekmadienį anksti ryte, po šaudynių prie mokyklos Antigo mieste, esančiame už maždaug už 240 km į šiaurę nuo Milvokio.

J.Wagneris pradėjo šaudyti į moksleivius šeštadienį 11 val. vietos (sekmadienį 7 val. Lietuvos) laiku, kai jie skirstėsi po mokyklos išleistuvių vakarėlio, sakoma Antigo policijos vado Erico Rollerio pranešime.

Viena mergina buvo lengvai sužeista, o vienas vaikinas sekmadienį buvo operuotas, nors policija nurodė, kad jo sužalojimai pavojaus gyvybei nekelia.

Policijos patruliai, tuo metu buvę mokyklos automobilių stovėjimo aikštelėje, išgirdo šūvius ir iškart reagavo į tą incidentą, pradėję šaudyti į užpuoliką, pažymėjo E.Rolleris.

Rajono administratoriaus pareigas einantis Donaldas B.Childsas sekmadienį sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“, kad J.Wagneris atrodė nusiteikęs patekti į mokyklos pastatą ir šaudyti į šokių vakaro dalyvius.

„Šiuo metu neturime priežasčių manyti, kad jis taikėsi į ką nors konkrečiai“, – pažymėjo D.B.Childsas ir pridūrė, jog šaudynės vyko lauke „už tam tikro atstumo“ nuo įėjimo į mokyklą.

J.Wagnerį pažinoję jaunuoliai pasakojo, kad jis 2015 metais buvo Antigo vidurinės mokyklos abiturientas, bet nebaigė mokyklos su savo klase ir tebesiekė įgyti vidurinio mokslo baigimo diplomą.

Draugai sakė esantys sukrėsti, kad J.Wagneris yra įtariamasis.

„Kad jis taip pasielgtų – tai tiesiog neteisinga. Jis buvo geras vaikis“, – sakė Dakotta Millsas ir pridūrė, jog pažinojo J.Wagnerį nuo šeštos klasės ir laikė jį savo „įbroliu“.

J.Wagneris mėgo kompiuterinius žaidimus ir muziką, ypač smuiko ir violončelės. Jis taip pat buvo stovyklos orkestro narys, aiškino D.Millsas.

Dylanas Dewey, baigęs Antigo vidurinę praėjusiais metais, sakė, kad J.Wagneris susitikinėjo su viena tos mokyklos moksleive, kuri su juo išsiskyrė praeitą mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius