Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 15 /19:46

V.Putinas pasiūlė naująjį Rusijos premjerą – mažai žinomą mokesčių tarnybos vadovą

Prezidentas Vladimiras Putinas naujuoju Rusijos premjeru nominavo Federalinės mokesčių tarnybos vadovą Michailą Mišustiną, praneša Kremlius.
Michailas Mišustinas
Michailas Mišustinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Prezidentas Vladimiras Putinas surengė darbo susitikimą su Michailu Mišustinu ir pasiūlė jam užimti vyriausybės vadovo postą. Gavęs sutikimą jis pateikė M.Mišustino kandidatūrą į premjero postą Valstybės Dūmos svarstymui“, – nurodoma Kremliaus pranešime.

Valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ parlamentinei frakcijai vadovaujantis Sergejus Neverovas Rusijos naujienų agentūroms sakė, kad M.Mišustino kandidatūra bus apsvarstyta jau ketvirtadienio rytą. Vėliau tądien Valstybės Dūma planuoja surengti balsavimą dėl jo patvirtinimo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas

Trečiadienį prezidentui paskelbus apie virtinę numatomų konstitucinių reformų, vyriausybės vadovas D.Medvedevas pareiškė, kad jas įgyvendinus pasikeis ne tik virtinė konstitucijos straipsnių, bet ir vykdomosios, įstatymų leidžiamosios ir teismų valdžių pusiausvyra. Dėl to jis paskelbė atsistatydinantis su visu ministrų kabinetu.

V.Putinas padėkojo ministrų kabinetui už atliktą darbą ir paprašė vyriausybės tęsti darbą, kol bus suformuotas naujas ministrų kabinetas.

Jis paskelbė ketinantis sukurti RF Saugumo tarybos pirmininko pavaduotojo pareigybę ir pasiūlyti ją D.Medvedevui.

Politologai mano, kad taip prasidėjo galių balanso perdėliojimas – 2024 metais baigiasi antroji V.Putino prezidento kadencija, konstitucija draudžia jam trečią kartą iš eilės siekti prezidento posto.

„Financial Times“ korespondentas Maskvoje Maxas Seddonas tviteryje rašo, kad M.Mišustinas – „labai talentingas autokratas be politinių ambicijų – greičiausiai ne įpėdinis“.

VIDEO: Vladimiras Putinas – KGB agentas, tapęs galingiausiu žmogumi Rusijoje

Apžvalgininkas Andras Toth-Czifra socialiniame tinkle prognozuoja, kad M.Mišustinas poste išbus iki 2021-ųjų rinkimų į Valstybės Dūmą, kai naujasis parlamentas su naujomis galiomis išrinks stipresnį ministrą pirmininką.

„Jei konstitucinės reformos esmė – padalyti valdžią tarp prezidento, vyriausybės parlamento ir, tikėtina, Valstybės tarybos, greičiausiai logiška nepaskirti premjero, kuris užimtų postą po 2021-ųjų“, – rašo jis.

Tyrimų centro „R.Politik“ vadovė Tatjana Stanovaja pavadino M.Mišustiną „techniniu premjeru“.

„Per 16 Putino buvimo prezidento poste metų jis turėjo keturis premjerus. Du politinius ir du techninius. Politiniai – Kasjanovas ir Medvedevas, kurie buvo politinių susitarimų dalis, tai buvo politiniai Putino įsipareigojimai. Du techniniai – Michailas Fradkovas ir Viktoras Zubkovas.

Mišustinas – taip pat techninis premjeras, kaip Fradkovas ir Zubkovas. Tai – patogiausias Putino darbui formatas“, – feisbuke rašo T.Stanovaja.

Tarptautinių santykių profesorius iš Džordžijos koledžo Genadijus Rudkevičius rašo, kad M.Mišustinas bus visiškai priklausomas nuo V.Putino.

„Putinas greičiausiai turėjo daug priežasčių paskirti Mišustiną naujuoju premjeru, tačiau iškalbinga tai, kad vėl pasirinktas žmogus neturintis savo paties galios bazės. Kaip Vaino, Turčakas ir Zolotovas, jis bus visiškai priklausomas nuo Putino“, – tviteryje rašo G.Rudkevičius.

53 metų M.Mišustinas praėjusio amžiaus 10-e dešimtmetyje dirbo informacinių technologijų srityje, o 1998-aisiais pradėjo karjerą Federalinėje mokesčių tarnyboje.

Nuo 2008-ųjų iki 2010-ųjų, kai buvo paskirtas tarnybos vadovu, jis vadovavo investicijų grupei UFG.

Prieš tai jis dvejus metus buvo investicijų kompanijos „UFG“ prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius