-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 25 /17:08

Vladimiras Putinas piktinasi, kad Ukraina atjungė dujas Rusijos užgrobtoms sritims

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad Rusija nutrauks gamtinių dujų tiekimą Ukrainai, jeigu Kijevas nesumokės už jas iš anksto; dėl to esą gali „kilti problemų ir dujų tranzitui į Europą“.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jis taip pat sakė, kad Kijevo „dujų tiekimo Ukrainos rytams atjungimas kvepia genocidu“.

V.Putinas taip pat išreiškė viltį, kad iki kraštutinių priemonių nebus prieita, bet viskas priklauso nuo Kijevo finansinės drausmės.

„Tikimės, kad iki kraštutinių priemonių nebus prieita ir kad dujų tiekimas (Maskvos Kijevui) nebus nutrauktas, bet tai priklauso ne tik nuo mūsų, tai priklauso nuo mūsų partnerių ukrainiečių finansinės drausmės“, – sakė jis per spaudos konferenciją.

Dujų tiekimo Ukrainai būklę V.Putinas apibūdino anksčiau pasakytais „Gazprom“ vadovo Aleksejaus Milerio žodžiais: „Iš anksto Ukrainos sumokėtos sumos liko trims keturioms paroms, jeigu mokėjimų nebus, tiekimas nutrūks“.

Gynė draugystę su Kipru

 Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė esąs įsitikinęs, kad Rusijos ir Kipro bendradarbiavimas karinėje srityje nedaro niekam žalos ir neturėtų niekam iš partnerių kelti nerimo.

„Mes draugaujame tarpusavyje, o ne prieš ką nors – tam, kad būtų realizuoti mūsų bendranacionaliniai uždaviniai, mūsų tautų labui. Ir mūsų bendradarbiavimas niekam netrukdo“, – sakė V.Putinas spaudos konferencijoje po susitikimo su Kipro prezidentu Niku Anastasiadžiu.

Pasak Rusijos prezidento, derybose buvo aptartas karinis Rusijos ir Kipro bendradarbiavimas, o po jų pasirašyti atitinkami dokumentai.

„Apie ką juose kalbama? Visų pirma - (apie) mūsų laivus, kurie dalyvauja tarptautinėje kovoje su terorizmu, kovoje su tarptautiniu piratavimu ir kitkuo. Nemanau, kad tai galėtų kam nors kelti nerimą“, – sakė V.Putinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius