-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 31 /17:10

Vladimirui Putinui artimas verslininkas nekilnojamuoju turtu aprūpino Rusijos lyderiui artimas moteris

47 metų Grigorijus Bajevskis buvo ne tik Vakarų, bet ir Rusijos visuomenei menkai pažįstamas statybų verslo atstovas iš Sankt Peterburgo, tačiau Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos viešinimo projektas (OCCRP) atskleidė šio asmens ryšius su pačia Rusijos valdžios viršūnėle.
Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva (2004 m.)
Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva (2004 m.) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paaiškėjo, kad G.Bajevskis pardavė nekilnojamąjį turtą V.Putino dukrai Katerinai Tichonovai, dviem Rusijos lyderio mergina laikomos Alinos Kabajevos draugėms bei merginai, kuri pozavo V.Putino garbei skirtam kalendoriui.

Visi labai palankiomis sąlygomis parduoti statiniai yra prestižiniuose ir labai aukšta kaina vertinamuose nekilnojamojo turto kompleksuose netoli Maskvos.

2013 metais G.Bajevskis dosnumą parodė ir 81-erių metų Anai Zacepilinai. Pensininkė apsigyveno prestižiniame Uspenskio regione, kur 100 kvadratinių metrų žemės kaina siekia 100 000 JAV dolerių. Paaiškėjo, kad tai – V.Putinui peršamos A.Kabajevos močiutė.

Be to, OCCRP žurnalisto Romano Anino tyrimo metu atskleista, kad milijardieriaus Nikolajaus Šamalovo sūnaus sutuoktine tapusi V.Putino dukra Katerina, užimanti aukštas pareigas Maskvos valstybiniame universitete, netgi panaudojo G.Bajevskio adresą, registruodama naują įmonę.

G.Bajevskis savo gyvenimo aprašyme turi ir įrašą apie patarinėjimą V.Putino dziudo partneriui Arkadijui Rotenbergui, kuriam buvo patikėti milžiniški valstybiniai projektai.

Pelnytis iš valstybinių projektų pavyksta ne tik pačiam A.Rotenbergui, bet ir G.Bajevskiui, kuris per pastaruosius kelis metus pasipelnė iš valstybinių statybų 6 milijardais rublių (89 milijonais JAV dolerių).

G.Bajevskis dirbo su broliais Arkadijumi ir Borisu Rotenbergu nuo 2011 iki 2014 metų, vadovaudamas jų investicijų projektams. Jis taip pat siejamas su SMP banko veikla, kurio akcininkai taip pat yra broliai Rotenbergai.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Arkadijus Rotenbergas
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Arkadijus Rotenbergas

„Reuters“ žurnalistai nesulaukė jokio atsakymo iš G.Bajevskio, o Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas griežtai paneigė gandus, kad V.Putinas naudojosi šio verslininko paslaugomis, aprūpindamas turtu savo moteris.

„Mes nieko nežinome apie Bajevskį. Prezidentas nėra su juo pažįstamas“, – teigė D.Peskovas.

Informaciją apie G.Bajevskio darbą Rotenbergams paneigė ir šių magnatų atstovas, teigdamas, kad G.Bajevskio verslo sandoriai neturi nieko bendro su Rotenbergais.

Visą OCCRP ir „Novaja Gazeta“ žurnalisto Romano Anino tyrimą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius