Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija atgal priėmė neteisėtai iš jos išvytą afganistanietį

Neteisėtai iš Vokietijos išvytas afganistanietis po tris mėnesius trukusių biurokratinių grumtynių grįžo į Frankfurtą, ketvirtadienį sakė pabėgėlių teises ginanti organizacija.
Vokietijos vėliava
Vokietijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

23 metų Hasmatullahas Fazelpuras rugsėjo mėnesį buvo išsiųstas iš Vokietijos į Bulgariją, pirmą ES šalį į kurią atvyko, o iš ten greitai įodintas į lėktuvą atgal į Afganistaną.

Tačiau paaiškėjo, kad prieš vyro išmetimą iš šalies, Vokietijos teismas buvo išdavęs skubų veiksmų stabdymo įsakymą, dėl to jo deportavimas į Bulgariją buvo neteisėtas. Vokietijos tarnyboms buvo liepta H.Fazelpurą susigrąžinti.

Po kilusios sumaišties H.Fazelpuras ketvirtadienį pagaliau vėl atsidūrė Frankfurte.

„Jis atvyko šiek tiek po vidurdienio“, – AFP sakė Frankfurte įsikūrusios pabėgėlius ginančios grupės „Pro Asyl“ narys.

„Mums labai palengvėjo, kad jis grįžo“, – sakė kitos pabėgėliams padedančios grupės narys Andreas Linderis.

H.Fazelpurą Frankfurte pasitiko valdžios pareigūnai; jis bus perkeltas į pietvakarinį miestą Tiubingeną, kur gyveno keletą mėnesių prieš palikdamas Vokietijos teritoriją.

H.Fazelpuras į Vokietiją grįžo tuo metu, kai Vokietija didina repatrijuojamų afganistaniečių skaičių, nepaisant abejonių ar migrantams saugu grįžti į šią konfliktų kamuojamą šalį.

2015 metais į Vokietiją atvykus daugiau nei milijonui prieglobsčio siekėjų, kanclerės Angelos Merkel vyriausybė spaudžiama stabdyti migrantų srautą į šalį.

Padidėjus visuomenės nerimui dėl naujų atvykėlių, Berlynas sudarė kelis susitarimus, tarp jų ir su Turkijos vyriausybę, kuriais siekiama galimus migrantus atbaidyti nuo mėginimo pasiekti Vokietiją.

Pernai Berlynas pasirašė susitarimą su Kabulu repatrijuoti Afganistano piliečius, kuriems nepavyks gauti prieglobsčio ir 2016 metų gruodį ėmėsi trėmimų iš šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius