-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietiją sukrėtė naujametinių lytinių nusikaltimų banga

Vokietijos vyriausybė antradienį pasmerkė virtinę, iš pažiūros, koordinuotų lytinių nusikaltimų prieš moteris Naujų Metų išvakarėse vakariniame Kelno mieste; dėl jų kaltinami arabai, tačiau gyventojai perspėti, kad nekeršytų emigrantams.
Kelnas
Kelnas / „Scanpix“ nuotr.

Teisingumo ministras Heiko Maasas paragino kruopščiai ištirti nusikaltimus, tarp kurių yra mažiausiai vienas išprievartavimas pagrindinėje miesto traukinių stotyje, kurioje buvo minia šventiškai nusiteikusių žmonių.

Liudininkai pasakojo, kad maždaug 20 – 30 jaunų „iš pažiūros arabų kilmės“ vyrų grupelės apsupdavo savo aukas, jas užpuldavo ir keliais atvejais yra apiplėšę.

„Tai rodo naują nusikaltimų mastą, su kuriuo mes turime susitvarkyti“, – sakė jis žurnalistams ir pridūrė, kad šie nusikaltimai galėjo būti iš anksto „koordinuoti“.

„Pareigūnai intensyviai dirba, siekdami išsiaiškinti, kas už to slepiasi“, – kalbėjo ministras.

Paklaustas, ar šiuos nusikaltimus galėjo padaryti pabėgėliai, H.Maasas pareiškė, kad pareigūnai nustatinėja įtariamus nusikaltėlius.

„Svarbiausia ne tai, iš kur jie yra, o tai, ką jie padarė“, – pridūrė H.Maasas.

„Pats šios problemos iškėlimas iš šio konteksto, painiojimas su pabėgėlių problema, yra ne kas kita kaip eksploatavimas. Dabar laikas nustatyti faktus ir priimti sprendimą dėl būtinų padarinių“, – kalbėjo jis.

Kelno policijos pareigūnai pranešė iki antradienio sulaukę 90 baudžiamųjų kaltinimų. Liudininkai pasakojo, kad maždaug 20-30 jaunų „iš pažiūros arabų kilmės“ vyrų grupelės apsupdavo savo aukas, jas užpuldavo ir keliais atvejais yra apiplėšę, sakė pareigūnai.

„Mes manome, kad išaiškės daugiau žmonių“, – sakė policijos atstovas vokiečių naujienų agentūrai DPA.

Vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere'as taip pat sakė, kad jį pribloškė šie „niekingi“ išpuoliai.

„Tačiau dėl to pagrindiniai įtarimai neturėtų kristi ant pabėgėlių, iš kur jie bebūtų, siekiančių mūsų apsaugos nuo persekiojimo“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius