Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje atidaryta pirma prieglauda homoseksualiems pabėgėliams

Vokietijoje pirmadienį atidarytas pirmas centras homoseksualiems pabėgėliams, susirūpinus seksualinių mažumų padėtimi kituose perpildytuose pabėgėlių centruose.
Migrantų ir prieglobsčio prašytojų prieglauda Vokietijoje
Migrantų ir prieglobsčio prašytojų prieglauda Vokietijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Pietiniame Niurnbergo mieste įrengtose naujose patalpose gali gyventi iki aštuonių žmonių, sakė Michaelis Glasas, vadovaujantis šį projektą inicijavusiai draugijai „Fliederlich“.

„Kol kas dar niekas čia neįsikėlė, tačiau tai dienos ar dviejų klausimas, patalpos jau paruoštos“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

„Keturi žmonės iš Irano, Irako, Sirijos ir Etiopijos jau pateikė prašymus“ dėl lovų „nedideliame dviejų aukštų name“, pridūrė jis.

Draugija nusprendė atidaryti specialų centrą, kai su ja susisiekė 20 pabėgėlių, kurie sakė jaučiantys grėsmę tose prieglaudose, kuriose buvo apgyvendinti.

„Nusistatymai nesikeičia, perėjus sieną“, – sakė M.Glasas ir pridūrė, kad persekioti savo šalyse už tai, kad yra gėjai, lygiai taip pat jaučiasi ir Vokietijos pabėgėlių centruose.

Berlyne vasarį taip pat numatoma homoseksualiems pabėgėliams atidaryti specialų centrą, kuriame bus 120 lovų.

Informacijos apie išpuolių prieš homoseksualius pabėgėlius Vokietijoje skaičius yra nežinomas.

Tačiau Berlyno ir Brandenburgo žemėse veikiančios gėjų ir lesbiečių asociacijos sako nuo praėjusių metų rugpjūčio pradžios iki gruodžio pabaigos užregistravusios 95 išpuolius prieš gėjus – psichologinio smurto, grasinimų bei lytinės prievartos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius