Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos televizija atsiprašė dėl ignoruotų pranešimų apie migrantų išpuolius Kelne

Vokietijoje toliau netyla skandalas dėl Naujųjų naktį Kelno mieste siautėjusios gaujos, kurios daugumą sudarė iš Šiaurės Afrikos atvykę migrantai. Vokietijos valstybinis transliuotojas ZDF buvo priverstas atsiprašyti dėl to, kad pagrindinėse vakaro žiniose ignoravo iš Kelno siųstą informaciją.
Žiniasklaida kalbina Kelno miesto gyventoją
Žiniasklaida kalbina Kelno miesto gyventoją / „Scanpix“/AP nuotr.

ZDF televizijos kanalo atstovai antradienį išplatino viešą atsiprašymą dėl to, kad Kelno įvykiai buvo ignoruojami ir netapo vakaro žinių naujiena.

Buvęs Vokietijos užsienio reikalų ministras Hansas-Peteris Friedrichas apkaltino Vokietijos žiniasklaidą tyčia nuslepiant informaciją apie išpuolius Kelne, dėl nenoro kalbėti apie migrantų keliamas problemas.

„Tai tikras skandalas, kad žiniasklaidai reikėjo kelių dienų, kad informuotų apie šiuos įvykius“, – sakė H-P.Friedrichas, kuris dirbo kanclerės Angelos Merkel kabinete nuo 2011 iki 2013 metų.

Kritikos sulaukė ne ik žiniasklaida, bet ir Kelno policijos pareigūnai. Dabartinis Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere viešai supeikė pareigūnų darbą Naujųjų metų naktį.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./T.de Maiziere ir Angela Merkel
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./T.de Maiziere ir Angela Merkel

„Aš tikiuosi aiškaus atsakymo: ar tai buvo organizuota gauja. ar išties ją sudarė šiaurės afrikiečiai, ir kaip jie galėjo kitą dieną kalbėti, kad viskas vyko ramiai“, – piktinosi Th.de Maiziere.

„Negali būti taip, kad pareigūnai palieka stoties rajoną, nes į juos mėtomi fejerverkai, o tada laukia, kol atvyks žmonės ir užpildys skundus. Policija taip negali dirbti“, – sakė Vokietijos vidaus reikalų ministras.

Mažiausiai 31 įtariamasis, iš jų 18 prieglobsčio ieškotojų yra patekę į teisėsaugos akiratį dėl įvairių nusikaltimų, įskaitant užpuolimus ir vagystes, įvykdytų Kelne per Naujųjų metų sutiktuves, penktadienį pranešė Vokietijos vidaus reikalų ministerija.

„Iš 31 įtariamojo, kurių vardai yra žinomi, 18 turi prieglobsčio prašytojo statusą“, – sakė ministerijos atstovas Tobias Plate, pridūręs, kad šie asmenys siejami daugiausiai su vagystėmis ir kūno sužalojimu.

„Taip pat buvo pateikti trys skundai dėl lytinių užpuolimų, bet šių kaltininkų dar nenustatėme“, – aiškino T.Plate.

Pasak jo, tarp įtariamųjų yra devyni alžyriečiai, aštuoni marokiečiai, keturi sirai, penki iraniečiai, po vieną Irako, Serbijos ir JAV pilietį bei du vokiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius