Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos ultradešinieji radikalai susirėmė su prieglobsčio prašytojais

Vokietijos rytiniame Bauceno mieste kilus susirėmimams tarp prieglobsčio prašytojų ir ultradešiniųjų radikalų policija buvo priversta kviesti pastiprinimą smurtui numalšinti, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.
Vokietijos ultradešinieji radikalai susirėmė su prieglobsčio prašytojais
Vokietijos ultradešinieji radikalai susirėmė su prieglobsčio prašytojais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Susirėmimai prasidėjo vėlų trečiadienio vakarą panašiais incidentais jau anksčiau pagarsėjusiame mieste, kai maždaug 80 jaunų vokiečių pradėjo užgaulioti 20 prieglobsčio prašytojų, o šie atsakė tuo pačiu.

„Liudininkai pasakojo matę svaidomus butelius, žmonių sužeidimus“, – pranešė policija.

„Turima informacija rodo, kad peštynes pradėjo prieglobsčio prašytojai“, – nurodė policija ir pridūrė, kad jauni migrantai taip pat svaidė butelius ir lentgalius į maždaug 100 pareigūnų, atsiųstų malšinti susirėmimų.

Susirėmimų dalyviams pradėjus skirstytis, ultradešinieji ekstremistai persigrupavę į mažesnes grupeles lydėjo migrantus į pabėgėlių prieglobsčio centrą.

Migrantams suėjus į pastatą, policijos pareigūnai jį apsupo, siekiant išvengti kitų susirėmimų, sakė policija ir pridūrė, kad naktį saugumo pajėgos saugojo dar tris migrantų centrus.

Vokiečių ekstremistai akmenimis apmėtė ir greitosios pagalbos automobilį, iškviestą 18-mečiui marokiečiui dėl gilios žaizdos rankoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius