Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokietijos užsienio reikalų ministerija pakomentavo vizos išdavimą V.Jakuninui

Vokietijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Christoferis Burgeris, komentuodamas informaciją, kad buvęs Rusijos valstybinės geležinkelių kompanijos vadovas Vladimiras Jakuninas gavo Vokietijos nacionalinę vizą, sakė, kad ministerija neteikia duomenų apie vizas atskiriems žmonėms.
Vladimiras Jakuninas
Vladimiras Jakuninas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

V.Jakuninas yra įtrauktas į asmenų, kuriems JAV dėl Ukrainos krizės taiko sankcijas, sąrašą. Tuo metu Vokietijos išduota nacionalinė viza gali būti perkvalifikuota į leidimą gyventi šalyje.

„Mes neteikiame pažymų dėl atskirų piliečių vizų klausimų. Galiu pasakyti, kad ponas Jakuninas nėra įtrauktas į Europos sankcijų sąrašą“, – pirmadienį žurnalistams Berlyne sakė Ch.Burgeris.

Vokietijos valstybinis transliuotojas „Deutsche Welle“ pranešė, kad V.Jakuninas gaus vadinamąją mėlynąją kortelę – elektroninį pažymėjimą, išduodamą aukštos kvalifikacijos specialistams ir suteikiantį teisę gyventi bei dirbti šalyje.

2016 metais Berlyne buvo įsteigtas nepriklausomas nekomercinis tyrimų institutas „Civilizacijų dialogas“ („Dialogue of Civilizations“), kurio vienas steigėjų yra V.Jakuninas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius