-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Zimbabvės pirmosios ponios sumušta manekenė atsisakė priimti jai pasiūlytą finansinę kompensaciją

Jaunos manekenės, tvirtinančios, kad viename Johanesburgo viešbutyje ją sumušė Zimbabvės pirmoji ponia Grace Mugabe, šeimai buvo pasiūlyta pinigų, kad mergina atsiimtų savo kaltinimus prezidento žmonai, pranešė nukentėjusiosios advokatai.
Grace Mugabe
Grace Mugabe sumušė manekenę / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pietų Afrikos Respublikos policija ėmėsi priemonių, kad G.Mugabe negalėtų išvykti iš šalies. Zimbabvės vyriausybė savo ruožtu pareikalavo garantuoti pirmajai poniai diplomatinę neliečiamybę.

20-metės manekenės Gabriellos Engels advokatai pagrasino kreiptis į teismą, jei PAR vyriausybė suteiktų tai moteriai neliečiamybę, ir tvirtino, kad diplomatinis imunitetas neturėtų apsaugoti „nuo atsakomybės už sunkius nusikaltimus“.

Teisininkų teigimu, G.Engels šeimai trečioji šalis pasiūlė „finansinę kompensaciją“, tačiau manekenė jos atsisakė.

„Jie pateikė pasiūlymą ir pasakė: „Leiskite kalbėti mums“... Konkreti suma nebuvo paminėta“, – sakė žymus PAR advokatas Gerrie Nelas, atstovaujantis nukentėjusiai merginai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gabriella Engels
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gabriella Engels

Ketvirtadienį PAR vyriausybei išsiųstame laiške kitas su byla dirbantis teisininkas Willie Spiesas rašė, kad antradienį G.Engels buvo pateiktas minėtas pasiūlymas „įvardyti sumą, kuri leistų šalims susitikti ir tyliai išspręsti šį reikalą“.

Šis skandalas išprovokavo diplomatinę painiavą tarp PAR vyriausybės ir 93 metų Zimbabvės prezidento Roberto Mugabe. Vėlų trečiadienio vakarą jis atvyko į Johanesburgą, veikiausiai tikėdamasis pamėginti išspręsti susidariusią situaciją. Šį savaitgalį PAR taip pat vyks Afrikos pietinių valstybių viršūnių susitikimas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robertas Mugabė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robertas Mugabė

PAR policijos reikalų ministras Fikile Mbalula sakė, kad visuose pasienio postuose dirbantys pareigūnai buvo perspėti kol kas neišleisti G.Mugabe iš šalies, informavo vietos naujienų agentūra ANA.

„Buvo paskelbtas raudonasis pavojus“, – žurnalistams sakė ministras.

PAR pareigūnai vis dar svarsto, ar suteikti 52 metų G.Mugabe diplomatinę neliečiamybę.

G.Engels kreipėsi į policiją ir tvirtino, kad vėlų sekmadienio vakarą viename prabangiame viešbutyje Johanesburgo priemiestyje ją užpuolė Zimbabvės pirmoji ponia.

G.Engels kreipėsi į policiją ir tvirtino, kad vėlų sekmadienio vakarą viename prabangiame viešbutyje Johanesburgo priemiestyje ją užpuolė Zimbabvės pirmoji ponia.

Mergina pasakojo, kad tądien su dviem šiame mieste gyvenančiais G.Mugabe sūnumis ji svečiavosi pas bendrus draugus, tačiau staiga moteris įsiveržė į kambarį ir sumušė ją laidu.

G.Engels socialiniame tinkle paskelbė kelias nuotraukas, kuriose ant jos kaktos matyti žaizda. Ieškovė tvirtina, kad buvo sužeista minimo išpuolio metu.

Policija nurodė baigusi savo tyrimą ir laukianti PAR vyriausybės nurodymų dėl G.Mugabe neliečiamybės statuso.

Jei G.Engels byla pasieks teismą, o G.Mugabe bus pripažinta kalta, jai gali grėsti įkalinimo bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius