Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žiniasklaida: laikinai okupuotoje Ukrainoje trys šeimos tapo žudynių aukomis savo namuose

Pirmadienį ryte pasirodė pranešimų, kad laikinai okupuotoje Ukrainos gyvenvietėje Volnovachoje buvo nužudytos kelios šeimos. Pasak pranešimų, namuose miegančius civilius gyventojus išžudė Rusijos kariškiai.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / „IMAGO“/„Scanpix“

Baltarusių naujienų portalas „Nasha Niva“, cituodamas susirašinėjimo platformos kanalą „Astra“, kuris pirmasis paskelbė apie žudynes Volnovachos vietovėje, pažymėjo, kad savo namuose buvo nužudytos trys šeimos – devyni asmenys, tarp kurių buvo ir du mažamečiai vaikai.

Pasak pirminio šaltinio, penktadienį kelios Volnovachos šeimos šventė vienos gyventojos gimtadienį. Teigiama, kad tą naktį nežinomi asmenys įsiveržė į namą ir nušovė visus jame buvusius žmones. Esą šaudynių metu visos aukos jau miegojo.

Socialiniuose tinkluose paskelbtos tariamos žudynių nuotraukos, kuriose matyti lovose gulintys kūnai su šautinėmis žaizdomis, tarp jų – ir kūdikis.

Nužudytųjų kaimynų ir giminaičių teigimu, nusikaltimą įvykdė Rusijos kariškiai. Įtariamųjų byloje preliminariai kol kas nėra, skelbia „Nasha Niva“.

Prieš Rusijos invaziją, Volnovachą kontroliavo Ukrainos valdžia. Rusijos kariuomenė ir save pasiskelbusios Donecko liaudies respublikos būriai miestą užėmė 2022 m. kovo viduryje.

Tuo tarpu atvirojo šaltinio projektas „VČK-OGPU“, kurį cituoja naujienų agentūra „Unian“, nurodė, kad ukrainiečių šeimą išžudė čečėnų kovotojai.

Projekto duomenimis, žudynių išvakarėse šeimos galva turėjo konfliktą su čečėnais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Kadyrovcai“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Kadyrovcai“

Teigiama, kad pagal atkurtą žudynių vaizdą miegančius žmones nužudė 2-3 asmenys, turintys specialų karinį pasirengimą ir technologinę įrangą. Manoma, jog buvo šaudyta iš automatinių ginklų su duslintuvais. Pagal pataikymų tikslumą, nedidelį paleistų šūvių skaičių ir šviesos nebuvimą name teismo medicinos ekspertai daro išvadą, kad šauliai buvo aprūpinti termovizoriais.

„Tai valymo darbas: visi devyni kūnai buvo suvarpyti kulkų, o dauguma pataikymų buvo į galvas. Šūviai buvo paleisti ir į vonios kambario duris ir sienas – žudikai pasistengė pataikyti į visus, kurie galėjo būti namuose“, – rašo projekto „VČK-OGPU“ atstovai.

Socialiniuose tinkluose buvo pasidalinta kadrais iš aukų namų, kuriuose matyti vienas kitą apkabinę žmonės su šautinėmis žaizdomis, tarp jų – ir kūdikis.

„Tai siaubingi vaizdai. Kontroliniais šūviais buvo nužudyti žmonės, miegantys savo lovose, suaugusieji, maži vaikai. Jie liko lovose, apkabinę savo artimuosius“, – rašoma „VČK-OGPU“ kanale platformoje „Telegram“.

Aukų kaimynai pasakojo, kad dieną prieš tai šeimos galva įsivėlė į barnį, kaip įtariama, su čečėnais. Po kurio laiko prie namo motociklais atvažiavo vyrai. Pasak kaimynų, sužinoję apie žiaurias žudynes, atvyko aukšto rango pareigūnai ir liepė visiems tylėti.

Niekas netiki, kad žmogžudystė bus išaiškinta, pridūrė Ukrainos naujienų agentūra „Unian“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius