Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Žurnalistams „beveik neįmanoma“ dirbti Libijoje, sako „Reporteriai be sienų“

Dirbti žurnalistu Libijoje tapo neveik „neįmanoma“, nes dėl įstatymų nepaisymo ir nebaudžiamumo priešiškumas žiniasklaidai pasiekė neregėtą  mastą, sekmadienį pareiškė už žiniasklaidos laisvę kovojanti tarptautinė nevyriausybinė organizacija „Reporteriai be sienų“.
Muamaras Kadhafi
Muamaras Kadhafi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Padėtis dėl informacijos laisvės yra dramatiška“, – sakoma ataskaitoje, kurią organizacija paskelbė kartu su Libijos spaudos laisvės centru („Libyan Centre for Freedom of the Press“).

Anot ataskaitos, naujienų nušvietimas Libijoje „tapo beveik neįmanoma misija,.. (nes) priešiškumas žiniasklaidai ir žurnalistams pasiekė naują lygį“.

Nusikaltimai prieš žiniasklaidos darbuotojus vyksta „tyliai, ir nusikaltėliai yra visiškai nebaudžiami“.

Ataskaita paskelbta minit aštuntąsias 2011-ųjų sukilimo, kurio metu NATO remiami sukilėliai nuvertė ir nužudė diktatorių Muamarą Kadhafi, metines.

Nuo tada šalyje buvo nužudyti mažiausiai 19 žurnalistų. Be to, buvo „keli“ žurnalistų pagrobimo, kankinimo ar priverstinio dingimo atvejai, rašoma ataskaitoje.

Po ilgus dešimtmečius šalį valdžiusio M.Kadhafi nuvertimo šalį apėmė chaosas, nes dėl valdžios kovoja dvi besivaržančios vyriausybės ir daug kovotojų grupių.

„Reporterių be sienų“ paskelbtame 2018-ųjų Pasaulio žiniasklaidos laisvės indekse Libija užima 162 vietą iš 180 šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius