Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žuvusiųjų per etninius neramumus Kirgizijos pietuose skaičius išaugo iki 170 žmonių, praneša ministerija

Kaip pranešė Kirgizijos sveikatos apsaugos ministerija, iki antradienio ryto žuvusiųjų per etninius neramumus pietinėse Kirgizijos Džalal Abado ir Ošo srityse skaičius pasiekė 170 žmonių.
Kirgizijos sostinėje tvyro chaosas
Kirgizijos sostinėje tvyrojo chaosas. / „Scanpix“ nuotr.

Kaip nurodo informacijos agentūra „AKIpress“, šalies Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, mirė 170 žmonių, iš jų 94 Ošo srityje ir 43 – Džalal Abado.

„Iš viso kreipėsi dėl medicinos pagalbos Ošo ir Džalal Abado srityse 1 762 žmonės, iš jų 826 ir 798 žmonėms suteikta ambulatorinė pagalba“, – teigiama pranešime.

Pasak štabo, omenyje turimi oficialiai užregistruoti mirties atvejai, dėl kurių buvo atlikta teismo medicinos ekspertizė.

Uzbekistanas uždarė sieną pabėgėliams iš Kirgizijos

Uzbekistanas nuo antradienio nutraukė pabėgėlių iš Kirgizijos pietų – etninių uzbekų – priėmimą.

Kaip praneša naujienų portalas ca-news.org, remdamasis Uzbekistano vicepremjero Abdulos Aripovo pareiškimu, Taškentas jau užregistravo 45 tūkst. pabėgėlių iš gretimos šalies.

„Mes nebeturime daugiau vietų jiems priimti“, – sakė A.Aripovas ir pridūrė, kad turimi omenyje tik suaugę žmonės, o tikslaus skaičiaus dėl vaikų nėra.

Jis taip pat nurodė, kad Uzbekistanui dėl pabėgėlių antplūdžio reikia tarptautinių organizacijų pagalbos.

Kirgizijos ir Uzbekistano siena, uždaryta anksčiau dėl neramumų Kirgizijoje, buvo atidaryta pabėgėliams birželio 12 dieną.

Žmonių, perėjusių į gretimos valstybės teritoriją, skaičius iki birželio 13 dienos, Uzbekistano nepaprastųjų situacijų ministerijos duomenimis, pasiekė 75 tūkst. žmonių. Kirgizijos valdžia nurodė kur kas mažesnį skaičių (apie 6 tūkst.).

Tuo tarpu Raudono Kryžiaus tarptautinio komiteto atstovės Annos Nelson duomenimis, į Uzbekistaną pabėgo apie 80 tūkst. žmonių.

Savo ruožtu Uzbekistano sveikatos apsaugos ministras Adhamas Ikramovas pareiškė, kad Uzbekistano Andižano srities medicinos įstaigose yra 735 sužeisti ir sergantys pabėgėliai iš Kirgizijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius