-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 12 20

Po STT atsakymo dėl A.Stončaičio – galvosūkis Seimui

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) neišslaptins ir nepateiks Seimo Antikorupcijos komisijai kriminalinės žvalgybos informacijos apie komisijos pirmininką Algirdą Stončaitį. Seimo Antikorupcijos komisijos nariai sako, jog kartu su A.Stončaičiu „pakabinta“ ir pati komisija.
Algirdas Stončaitis
Algirdas Stončaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Parlamentarai svarsto kreiptis dėl sprendimų į Seimo pirmininkę, mat būtent ji suteikė šiuo metu galiojantį leidimą A.Stončaičiui dirbti su slapta informacija. O V.Čmilytė-Nielsen sprendimų dėl A.Stončaičio kamuolį permeta Seimo opozicijai.

Seimo Antikorupcijos komisija prieš kelias savaites kreipėsi į STT prašydama leisti susipažinti ir išslaptinti turimą informaciją apie komisijos pirmininką, demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovą A.Stončaitį.

Apie tokią turimą kriminalinės žvalgybos informaciją STT yra informavusi Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą. Šią įslaptintą informaciją STT buvo pateikusi ir Valstybės saugumo departamentui (VSD), atlikusiam A.Stončaičio patikrinimą dėl leidimo dirbti su slapta informacija.

Prašė bent dalies – negaus nieko

Komisija prašė STT, kad, nesant galimybės pateikti visą, būtų pateikta tik su A.Stončaičiu susijusi informacija. Taip pat prašė spręsti dėl visos minėtos kriminalinės žvalgybos informacijos ar bent jos dalies išslaptinimo.

Tačiau STT nurodė negalinti pateikti nei visos, nei dalies prašomos informacijos, nes privalo paisyti žmogaus teisių apsaugos reikalavimų.

„Pažymėtina, kad kriminalinės žvalgybos metu gali būti gaunama įvairios informacijos apie įvairius asmenis, o institucijos disponuoja skirtingos apimties ir patikimumo informacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius