Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neries upėje, ties sodais Kauno rajone vanduo nebekyla, Jonavos rajone apsemta 15 namų (papildyta 9.50 val., video, nuotraukos)

Neramią naktį išgyvenę Kauno rajone, Drąseikiuose, esančių sodų gyventojai iš ryto galėjo lengviau atsikvėpti – hidrometerologų duomenimis, antradienį iš ryto vanduo Neryje ties šiais sodais nebekilo. O Drąseikiuose, ties sodų bendrija „Slėnis“, net nukrito 5 cm. Vanduo nebekyla ir Neryje ties Jonavos rajonu, kur vakar buvo apsemta keliolika sodininkų sklypų.
Kiekvienais metais Neries ledai išlipa į krantą
Kiekvienais metais Neries ledai išlipa į krantą. / 15min.lt skaitytojos Reginos nuotr.

Šie duomenys gauti antradienį 5.50 val.

Kaip 15min.lt sakė Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Jovita Lapėnaitė, dėl ledų sangrūdų pakilęs vanduo grasino apsemti 15 namų, kurių aštuoniuose nuolat gyvena 20 suaugusiųjų, 8 vaikai ir 2 kūdikiai.

„Jiems buvo pasiūlyta evakuotis, tačiau nė vienas nesutiko, liko savo namuose“, – sakė Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė.

Visą naktį Drąseikiuose budėjo ne tik ugniagesiai, pasiruošę bet kurią akimirką valtimis evakuoti žmones. Evakuacijai buvo parengtas ir autobusas. Šiuo metu ugniagesiai gelbėtojai toliau budi.

Pasak jų, sodų bendrijos „Slėnis“ gyventojams pavasarinis potvynis nėra naujiena. Beveik kasmet ši vieta apsemiama.

VIDEO: Neries ledų sangrūda ties Drąseikių karjeru

„Prasidėjus atlydžiui šią vietą stebėjome ne vieną dieną, tačiau iki pirmadienio jokio realaus pavojaus nebuvo. Žmonės apie gresiantį potvynį taip pat buvo įspėti prieš savaitę“, – sakė ugniagesiai.

Jų teigimu, šiuo metu Kauno rajone nėra apsemtų sodų bendrijų. Tačiau pavojus išlieka Jonavos rajone įsikūrusiems sodininkams. Be to, ugniagesiai perspėja apie sustiprėsiantį vėją.

Esant tokioms oro sąlygoms, gyventojams patariama: sutvirtinkite laikinus pastatus, statinius, mechanizmus, laikinas konstrukcijas, įrenginius. Sandariai uždarykite pastatų langus, duris, stoglangius ir kitas angas. Išneškite iš balkonų daiktus, kuriuos gali pakelti vėjas arba juos gerai pritvirtinkite. Svarbesniuose objektuose patikrinkite avarinius elektros energijos šaltinius, pasirūpinkite kuro atsargomis ir pasirenkite gamybos proceso avariniam sustabdymui.

Nestovėkite po aukštais medžiais, prie elektros linijų, nestatykite automobilių po medžiais. Jei gyvenate kaime, uždarykite tvartų, namų duris, langus, langines. Namuose turėkite žibintuvėlį, atsarginių elementų, radijo imtuvą, žvakių. Nepalikite gyvenamosios vietos be ypatingos priežasties. Jeigu jūs vis dėl to privalote išvykti, išjunkite elektrą, užsukite dujų, vandens sklendes, uždarykite langus.

Papildyta 9.50 val.: Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, Jonavos rajone, Užusalių seniūnijoje, Guldynų kaime esančioje sodų bendrijoje „Posūkis 2“, yra apsemta 15 namų (iš jų 8 – gyvenamieji), kuriuose yra 20 suaugusių žmonių, 8 vaikai ir 2 kūdikiai. Sodų bendrijoje „Dailininkas“ apsemta 12 namų, iš jų 5 – gyvenamieji. Juose yra 10 suaugusiųjų ir 4 vaikai. Visi gyventojai evakuotis atsisakė. Incidento vietoje ir toliau budi Jonavos rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesys gelbėtojas su valtimi ir Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesys gelbėtojas, vairuojantis žmonėms evakuoti skirtą autobusą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius