-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 09 01

„Socialinis taksi“ pradeda veiklą Joniškio rajone

Nuo šiol senjorai ir negalią turintys Joniškio rajono gyventojai, norintys nuvykti į gydymo įstaigą, kultūros renginius, parduotuvę ar susitvarkyti kitų svarbių reikalų galės prašyti mūsų pagalbos: kviečiame savarankiškai pasinaudoti „Socialinio taksi“ paslaugomis, kurias Joniškyje vykdyti imasi Socialinis taksi su partneriais asociacija „Namiškiai“. Pastarųjų teikiamos paslaugos ir technika rugsėjo 1 d. startavo Joniškio gatvėse.
Socialinis taksi
Socialinis taksi / "Nacionalinio socialinės integracijos instituto" nuotr.
Temos: 1 Joniškis

Pavėžėjimo paslauga bus teikiama pagal poreikius tiems asmenims, kurie dėl negalios, ligos, senatvės ar kitų problemų negali naudotis visuomeniniu ar individualiu transportu. Asmuo galės vykti į ekonominio ir socialinio užimtumo vietas – darbą, įvairias organizacijas, ligoninę, kiną, teatrą, parduotuvę, susitikimą. Tiesa, „Socialinis taksi“ nėra vien pavėžėjimo paslauga, bet ir su kelione susijusi pagalba – palydėjimas į ar nuo transporto priemonės, iki kelionės tikslo, pakėlimo ir (ar) nukėlimo paslauga, kai žmogus gyvena jam nepritaikytame būste, kviečiame naudotis ir asmeninio asistento paslauga.

„Kartu su partnerias veikiame Šiaulių bei Radviliškio rajonuose, o šiandien galime džiaugtis nauju startu Joniškio rajono savivaldybėje. Senjorų ir žmonių su negalia mobilumas bei savarankiškos galimybės keliauti turi būti užtikrinamos nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos, nei nuo kitų aplinkybių, todėl džiaugiuosi, kad kartu su partneriais galėsime prisidėti prie šių žmonių kokybiškesnio gyvenimo, suteikiant jiems visas galimybes būti mobiliems ir pasiekti norimas vietas su asistento pagalba.“ – džiaugiasi „Socialinio taksi“ direktorė Solveiga Ratkevičiūtė.

Pavėžėjimo paslauga bus teikiama 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, įskaitant ir švenčių dienas. Norintiems naudotis socialinio taksi paslaugomis teks padengti dalį išlaidų. Iki 5 km kelionė kainuos 1,5 Eur, iki 10 km – 2 Eur, iki 15 km – 2,5 Eur. Papildomo kilometro ilgesnės nei 15 km kelionėse kaina sieks 0,20 Eur. Pakėlimo, nukėlimo laiptais paslauga (1 aukštas) – 1,50 Eur. Negalią turinčio asmens palydėjimas, taksi atvykimas (1 kelionė) ir laukimas (20 min.) – 1 Eur. Galimybė išsinuomoti neįgaliojo vežimėlį (1 d.) – 3 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius