Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 02 08 /11:55

Gripo epidemija jau nusinešė 16 gyvybių

Nuo gripo ir jo sukeltų komplikacijų per šį sezoną jau mirė 16 žmonių. Tai 15min patvirtino Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) Imunoprofilaktikos skyriaus vedėja Daiva Razmuvienė.
Gydymo įstaigos
Asociatyvi nuotrauka: ligoninėje / A.Primost/15min nuotr.

D.Razmuvienė teigė, kad jauniausiai gripo aukai buvo 10 metų, vyriausiai – 93 metai. Visi 16 žmonių buvo neskiepyti.

„Daugiausiai užregistruota darbinio amžiaus žmonių – nuo 40 iki 55 metų“, – komentavo ULAC atstovė.

Penktadienį prieš vidurdienį Kauno klinikinė ligoninė pranešime žiniasklaidai informavo, kad ryte nuo gripo mirė 92 metų senolė. Šiemet tai pirmoji auka šioje gydymo įstaigoje.

Kaune gyvenusi moteris atvežta pirmadienį ir iškart paguldyta į Suaugusiųjų intensyvios terapijos ir reanimacijos II skyrių. Jai diagnozuotas gripas ir jo komplikacija – pneumonija.

VIDEO: Kaip atskirti gripą nuo peršalimo?

Kauno klinikinės ligoninės Suaugusiųjų intensyvios terapijos ir reanimacijos II skyriaus vedėjas Kazimieras Vieželis sakė, kad šiuo metu skyriuje gydomi du sunkios būklės pacientai, kuriems diagnozuotas gripas: 71 metų amžiaus Kauno rajono gyventojas ir 63 metų kaunietė. „Kovojame dėl jų gyvybės ir tikimės geriausio“, – vylėsi vedėjas.

Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų I skyriuje šiuo metu gydoma 18 pacientų, kuriems įtariamas arba jau diagnozuotas gripas.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro medikai informuoja, kad sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir toliau didėja. Iš 60 šalies savivaldybių gripo epidemiją paskelbė 31.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius