Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Monkevičius: nederamu elgesiu įtariama Žiežmarių mokytoja nedirbs su ta pačia klase

Nederamu elgesiu su moksleiviais įtariama Žiežmarių gimnazijos mokytoja nedirbs su tos klasės vaikais, kurie galėjo patirti psichologinį pedagogės spaudimą. Tai pirmadienį žurnalistams sakė švietimo ministras Algirdas Monkevičius.
Algirdas Monkevičius
Algirdas Monkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tai yra nederamas būdas ir tokie metodai netinka mokykloje, mes pasirūpinome, jau šiandien yra išspręsta problema dėl vaikų – šiai klasei skirta kita mokytoja“, – kalbėjo ministras.

Pasak jo, visos aplinkybės ir mokytojos elgesio motyvai dar paaiškės vėliau, situaciją aiškinasi Kaišiadorių rajono savivaldybės ir ministerijos sudaryta bendra darbo grupė.

Išsiaiškinus situaciją, anot A.Monkevičiaus, bus siekiama daryti išvadas bei jas pritaikyti ir kitose mokyklose, kad panašios situacijos, kai taikomi nederami mokymo metodai, nesikartotų.

Ministras sakė sveikinąs, kad mokyklos bendruomenė atvirai prakalbo apie problemas. Kita vertus, anot jo, svarbu išklausyti ir mokytojos paaiškinimų, juolab, kad socialiniuose tinkluose plinta nemažai palankių buvusių moksleivių atsiliepimų apie minėtą mokytoją.

VIDEO: Tėvus papiktino garso įraše išgirstas mokytojos bendravimas su vaikais

„Kokybė mokykloje prasideda nuo mikroklimato. Jei yra teigiama atmosfera, mokykloje gera atmosfera, tokiu atveju tai jau yra pagrindas mokymuisi, žinioms“, – pabrėžė ministras.

Žiežmarių gimnazijos mokinių tėvai neapsikentę socialiniame tinkle paviešino įrašą, kaip nesitvardanti lietuvių kalbos mokytoja plūsta auklėtinius dėl netaisyklingo kirčiavimo. Įrašą sekmadienį paskelbė naujienų portalai delfi.lt, 15min.lt ir lrytas.lt.

Gimnazijos direktorė Ieva Mažulienė naujienų portalui delfi.lt teigė, kad jau imtasi atitinkamų veiksmų – klasė perduota kitai mokytojai, keičiamas pamokų tvarkaraštis, pirmadienį planuotas susitikimas su mokinių tėvais. Anot direktorės, mokytojos gali laukti skaudžiausia bausmė – atleidimas.

Šiuo metu pakeltu tonu vaikus mokiusi Žiežmarių gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja serga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius