-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Europos humanitariniam universitetui vadovauti siekia 19 kandidatų

Pasibaigus paraiškų priėmimui Europos humanitariniam universitetui vadovauti norą pareiškė 19 kandidatų.
Ceremonijos akimirka
Studentai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip pranešė universitetas, tikimasi, kad įvykus visoms tarptautinio konkurso procedūroms naujasis rektorius pradės eiti pareigas 2018 metų pirmąjį ketvirtį.

1992-aisiais įkurtas Europos humanitarinis universitetas iki 2004-ųjų veikė Minske kaip vienintelis nepriklausomas Baltarusijos universitetas. Savo veiklą Vilniuje Lietuvos Vyriausybės kvietimu jis atnaujino 2005 – metais.

Nuo 2014 metų universiteto konsultantu dirbęs, o vėliau jo rektoriumi tapęs Davidas Pollickas pareigas paliko pasibaigus sutartam dvejų metų darbo Vilniuje terminui.

Ankstesnis pernai lapkritį skelbtas konkursas baigėsi nesėkme – tuomet sulaukta 29 paraiškų, atrankos komitetas surengė interviu su trim kandidatais ir atrinko vieną finalinį kandidatą, tačiau po derybų sutartis su juo nepasirašyta. Laikinai universiteto rektoriaus pareigas eina Jorgenas Jorgensenas.

EHU – privatus 1992 metais Minske įsteigtas ir vėliau Baltarusijos valdžios uždarytas universitetas, nuo 2005-ųjų savo veiklą pratęsęs Vilniuje. Jame studijuoja apie 900 studentų, daugiausiai iš Baltarusijos. Per EHU veiklą Vilniuje universitetą baigė 2124 absolventai – 95 proc. jų yra jauni baltarusiai. Anot universiteto, beveik du trečdaliai absolventų grįžtą į Baltarusiją iš karto po studijų baigimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius