Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gabūs Lietuvos moksleiviai rinkosi į sesiją Vilniuje

Vasario 17 – 21 dienomis į Vilnių sugužėjo gabiausi moksleiviai iš visos Lietuvos – čia vyko Nacionalinės moksleivių akademijos (NMA) žiemos sesija. Vienas iš pagrindinių NMA tikslų yra sudaryti sąlygas talentingiems moksleiviams gilintis į jų pasirinktą sritį bei mokytis iš aukščiausios kvalifikacijos specialistų. Tai šią žiemos savaitę galėjo padaryti daugiau nei šešiasdešimt akademikų, pasirinkusių mokytis biologijos ir biochemijos, chemijos, ekonomikos ir vadybos, fizikos ir nanotechnologijų, informatikos, lietuvių filologijos ar matematikos sekcijose.
ŽS_1
NMA nuotr./Nacionalinės moksleivių akademijos (NMA) žiemos sesija

Moksleiviai dalyvavo paskaitose Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijoje, Vilniaus universiteto matematikos ir informatikos fakultete, ISM universitete, Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Akademikų taip pat laukė įvairios ekskursijos: susitikimas su Lietuvos ir užsienio mokslininkais Lietuvos banke, diskusijos Ekonomikos ir Inovacijų ministerijoje, Vilniaus miesto savivaldybėje, išvyka į Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto Lazerinių tyrimų centrą, UAB „Light Conversion“, praktiniai užsiėmimai „ThermoFisher“ įmonėje.

„Džiaugiamės, kad žiemos sesija jau tradiciškai vyksta Vilniuje – čia atsiveria tikrai plačios galimybės moksleiviams, susirinkusiems iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių,“ – sakė Nacionalinės moksleivių akademijos direktorius Leonas Narkevičius. – „Svarbu, kad galime akademikams pasiūlyti semtis žinių iš įvairių sričių specialistų, tačiau ne mažiau reikšminga ir tai, kad sesijos metu moksleiviai atranda bendraamžių ir bendraminčių, kurie taip pat nori mokytis, nuolat tobulėti. Jie vienas kitą motyvuoja ir įkvepia.“

NMA nuotr./Nacionalinės moksleivių akademijos (NMA) žiemos sesija
NMA nuotr./Nacionalinės moksleivių akademijos (NMA) žiemos sesija

Akademikai sesijos metu turėjo galimybę plėsti savo akiratį ir dalyvauti asmenybės ugdymo užsiėmimuose. Į praktinius užsiėmimus apie efektyvaus bendravimo programą ir emocinį intelektą kvietė psichologas Paulius Mačiulevičius, paskaitas apie M.K.Čiurlionio kūrybą vedė Ričardas Jankauskas, o apie žmogų pasaulyje ir literatūroje diskutuoti pakvietė Lietuvos rašytojų sąjungos narys, eseistas, humanitarinių mokslų daktaras Regimantas Tamošaitis.

Vakaro renginiai tapo stipriu kiekvienos dienos akcentu. Moksleivių laukė įkvepiantys susitikimai su poetu, literatūros tyrinėtoju, publicistu, visuomenės veikėju Tomu Venclova, dirigentu, muzikologu, profesoriumi Donatu Katkumi, „Sidabrine gerve“ apdovanotu kino ir teatro aktoriumi, dainų autoriumi bei atlikėju Giedriumi Arbačiausku.

Nacionalinė moksleivių akademija – unikali papildomo ugdymo institucija, skirta mokslui ir muzikai gabiems Lietuvos vaikams. Akademijoje stiprinamas Lietuvos intelektinis potencialas, investuojama į gabius ir motyvuotus vaikus. Nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos talentingiausiems mokiniams sudaromos sąlygos mokytis iš geriausių Lietuvos ir kitų šalių dėstytojų bei mokytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius