Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internete audrą sukėlė LMTA auditorijos nuotrauka

Socialiniuose tinkluose plintanti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) auditorijos nuotrauka sukėlė tikrą audrą. Po nuotrauka pasipylė komentarai, kad studentai priversti mokytis antisanitarinėmis sąlygomis. Tuo metu LMTA tikina, kad šiuo metu ši patalpa yra uždaryta ir studijų reikmėms nenaudojama. Be to, planuojamas ir remontas.
LMTA auditorija
LMTA auditorija / Ernestos Švelnytės nuotr.

„Kiek žinau, vienas studentas jau kalbėjo su LMTA SA atstovu. Atsakymas: – niekas nieko čia netvarkys. Būtų džiugu, jei suprastumėt, jog jūsų nieks neprašo čia daryti euro remonto. Prašom suteikti sąlygas groti. Kur? Ne mano problemos. Kongresai, 6-ieji rūmai ar nuomotos patalpos... Geriau SA šitą reikalą pradėtų spręsti, o ne organizuotų pasibuvimus boulinge“, – rašė nuotrauką paviešinusi LMTA studentė Ernesta.

Į nuotrauką sureagavusi Aida tvirtino, kad net baisu, kad „tokiose užpelijusiose, pradvokusiose klasėse leidžiama groti studentams ir žaloti jų sveikatą“: „Ten kvėpuoti nėra kuo, o kaip groti? Ar kas nors kontroliuoja šią mokymo įstaigą, ar visuomenės sveikatos specialistai čia kada nors lankėsi? Ar šita įstaiga turi leidimą – higienos pasą, o jei taip – tai kaip jį gavo? Klausimų daug, bet ar kas gali atsakyti. Kaip galima XXI amžiuje tai toleruoti?“

Tiesa, atsirado ir tokių, kuriems nekliūva tokia auditorija: „O man kažkodėl netrukdė tai, dar ir dabar pasiilgstu tų dienų, kai mokiausi ten. Aišku, galėtų kažkiek patvarkyti tas sienas, bet ta grojimo aura žymiai geresnė nei antruose rūmuose. Ten nebent teoriją kalt“.

Remontuojama, kiek įstengiama

LMTA 15min atsiųstame komentare patvirtinama, kad ši patalpa yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos IV rūmuose (Sluškų rūmuose), esančiuose T.Kosciuškos g. 10, Vilniuje. Šiuo metu LMTA veikla vykdoma 10 pastatų.

„Sluškų rūmai, kuriuose yra minėta auditorija, buvo atiduoti Akademijai dėl patalpų trūkumo 1999 metais Vyriausybės nutarimu. Pastato būklė tikrai yra labai prasta. Remonto darbus juose atlikti itin sudėtinga dėl jiems taikomų paveldosaugos apribojimų. 2010-2016 metais Sluškų rūmuose buvo atlikta remonto darbų už 244 363 Eur. Patalpos nuolat remontuojamos tiek, kiek leidžia lėšos, didžiausią dėmesį skiriant prasčiausios būklės erdvėms“, – teigiama komentare.

Patalpa šiuo metu nenaudojama

Anot LMTA, minima auditorija iki šių studijų metų buvo naudojama kaip pagalbinė patalpa. Dėl patalpų trūkumo individualios paskaitos su studentais esą čia pradėtos rengti tenkinant dėstytojo prašymą, nes kitos auditorijos šiam dėstytojui tinkamu metu buvo užimtos.

„Leidimas naudotis šia auditorija studentų saviruošai nebuvo duotas. Šiuo metu patalpa yra uždaryta ir studijų reikmėms nenaudojama“, – tikina LMTA.

Leidimas naudotis šia auditorija studentų saviruošai nebuvo duotas. Šiuo metu patalpa yra uždaryta ir studijų reikmėms nenaudojama, – tikina LMTA.

LMTA studentų atstovybė esą aktyviai dirba ir nuolat komunikuoja su studentais, siekdama išsiaiškinti visus poreikius ir tinkamai į juos reaguoti. Pavyzdžiui, anot akademijos komentaro, 2016 m. lapkritį vyko LMTA Studentų atstovybės seniūnų susirinkimas, kuriame be kitų klausimų buvo teiraujamasi, ar yra problemų, nusiskundimų.

„Dėl šios auditorijos nusiskundimų nesulaukta. Panaši apklausa buvo atlikta ir š. m. vasario 6 d. Tačiau apie studentės nepasitenkinimą studijų sąlygomis LMTA bendruomenė sužinojo tik iš jos įrašo feisbuke“, – teigia LMTA.

Planuoja remontuoti

Tokios kokybės auditorijomis studentai, pasak akademijos, neturi naudotis. Šią auditoriją 2017 metais planuojama remontuoti.

„LMTA investicijoms į ilgalaikį turtą iš valstybės biudžeto asignavimų kiekvienais metais skiria vidutiniškai apie 0,7 mln. eurų. Tačiau, vertinant LMTA poreikius, susijusius su studijų proceso vykdymu, ir realią pastatų būklę, ši suma yra nepakankama net turimos labai prastos būklės infrastruktūros ir materialiosios bazės palaikymui“, – teigia LMTA.

Atsiųstame komentare taip pat teigiama, kad LMTA yra parengusi investicinį projektą naujam, šiuolaikinius reikalavimus atitinkančiam Akademijos kompleksui „LMTA Studijų miestelio Olandų g. 21, Vilniuje, sukūrimas“. Šiuo metu jau pradėtos pasirengimo projekto įgyvendinimui procedūros.

Projektu ketinama sukurti modernų, atitinkantį šiuolaikinius reikalavimus LMTA studijų miestelį Olandų gatvėje, Vilniuje. Tokiu būdu Akademija sukoncentruos savo veiklą vienoje teritorijoje.

Įgyvendinant projekto veiklas numatyti du statybos etapai – I statybos etapą numatoma baigti iki 2020 m. IV ketvirčio, II statybos etapą – iki 2024 m. II ketvirčio. Muzikos fakultetą bei Teatro ir kino fakultetą numatoma pastatyti jau I-jame statybos etape, tokiu būdu užtikrinant tinkamas sąlygas šiuolaikiniam studijų procesui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius