-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Premjeras S.Skvernelis ir ministras A.Monkevičius atidarė parodą „Studijos 2020“

Premjeras Saulius Skvernelis ir švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius atidarė tarptautinę mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodą STUDIJOS. Paroda 18-ąjį kartą vyksta Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO, skelbiama Vyriausybės pranešime.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Arno Strumilos / 15min nuotr.
Temos: 2 Švietimas Studijos

Atidarydamas parodą Vyriausybės vadovas sakė, kad studentavimo metai yra vieni iš pačių svarbiausių, nes tai, ko išmokstama tuo metu, keičia ne tik gyvenimus, bet ir pasaulį. Todėl aukštojo mokslo kokybė ir pasiekiamumas yra vienas esminių valstybės prioritetų.

„Vyriausybė šiemet žengia seniai planuotą ir labai svarbų žingsnį didinant studijų pasiekiamumą – šį rugsėjį nemokamai studijuos maždaug 4 tūkstančiais daugiau studentų nei pernai. Mūsų vizija – kad visi studentai, kurie pasiekia reikiamą balą, galėtų studijuoti tai, ką nori. Ir tai darytų nemokamai. Todėl tikiu, kad šis sprendimas leis jums siekti norimos svajonės, o ne rinktis studijas pagal kitų planus“, – kalbėjo premjeras.

Ministras Pirmininkas palinkėjo visiems mugės dalyviams ir lankytojams gausybės įspūdžių, rasti bent keletą visiškai naujų ir patiems netikėtų sričių. Būtent čia visos galimybės atrasti, susipažinti, domėtis.

„Prieš 18 metų turėjau progą pirmą kartą atidaryti Studijų parodą. Kaip tada, taip ir šiemet ji padeda atverti vartus tiems, kurie tik pradeda savo studijų kelią, taip pat suteikia žinių tuo pasirinkimo keliu juos lydintiems mokytojams ir tėveliams. Dėkoju parodoje dalyvaujančioms profesinėms mokykloms, kolegijoms, universitetams, padedantiems rinktis, sužinoti, išmokti“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Algirdas Monkevičius
Arno Strumilos / 15min nuotr./Algirdas Monkevičius

Ministras pabrėžė, kad šiemet bus įgyvendintas tikslas finansuoti studijas visiems, kurių rezultatai tenkins minimalius priėmimo reikalavimus. O siekiant pritraukti daugiau motyvuotų jaunuolių į pedagogikos studijas, numatoma dukart didinti jiems skiriamas stipendijas.

Tarptautinė paroda „Studijos“ yra svarbiausias ir vienintelis žinių ir karjeros planavimo renginys Lietuvoje, padedantis jaunuoliams apsispręsti, ką veikti baigus mokyklą ir kaip kurti savo ateitį. Kasmet paroda pritraukia iki 30 tūkstančių 7–12 klasių mokinių, pedagogų, tėvų iš visos Lietuvos. Šių metų parodoje moksleivių lauks daugiau nei 100 įkvepiančių renginių, susitikimai su daugiau nei 180 Lietuvos ir užsienio mokymosi įstaigų, profesinių mokyklų ir alternatyvūs pasiūlymai – savanorystė ar karjeros planavimas.

Šių metų naujovė – pirmą kartą mugėje atsirado ir mokymosi visą gyvenimą salė. Naują temą – „Mokymasis visą gyvenimą“ – padiktavo poreikis kalbėti apie tai, kokių kompetencijų ir žinių reikia jau dabar, kai darbo rinka susiduria su kvalifikuotos darbo jėgos trūkumu, o vis daugiau žmonių renkasi darbus, kurie jiems teikia malonumą ar virsta pomėgiu.

Tarptautinė paroda „Studijos“ vyksta vasario 6–7 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius