Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentūra ragina greičiau spręsti švietimo darbuotojų problemas

Prezidentūra sako, kad problemos dėl švietimo darbuotojų darbo sąlygų sprendžiamos per ilgai ir ragina Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją pagreitinti šį procesą.
Antanas Bubnelis
Antanas Bubnelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Anot Prezidentūros, ministerija turi „prisiimti atsakomybę už efektyvų ir rezultatyvų dialogą su švietimo bendruomene“, taip pat užtikrinti, kad etatinio darbo užmokesčio modelis įgyvendinimas būtų sklandus.

„Šiuo metu vyksta diskusija ir derybos tarp ministerijos ir švietimo darbuotojų atstovų dėl darbo sąlygų. Manome, kad tai yra teisingas būdas rasti sprendimą. Tiesa, šis klausimas sprendžiamas per ilgai. Įsisenėjusias švietimo sektoriaus problemas privaloma spręsti daug greičiau“, – BNS teigė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Prezidentūra pabrėžė, kad ministerija turi profesionaliai valdyti derybas, kad šios baigtųsi abipusiu sutarimu, tuo metu švietimo bendruomenė raginama „telktis ir jai rūpimus klausimus spręsti kartu“.

Pagalbos sprendžiant etatinio darbo apmokėjimo problemas ketvirtadienį į prezidentą kreipėsi Švietimo darbuotojų profesinė sąjunga.

Anot pernai streiką rengusios profesinės sąjungos, po šios protesto akcijos pakoregavus modelį problemos tik pagilėjo – norint tinkamai atlikti darbą pamokose, ilgiau nei anksčiau tenka dirbti po darbo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius