-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Karbauskis: atsakomybę už etatinio apmokėjimo klaidas turi prisiimti ir prezidentė

Atsakomybę už etatinio mokytojų apmokėjimo modelio klaidas turi prisiimti ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, pasirašiusi pataisas dėl jo įvedimo, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Dabar, kada ta reforma padaryta, sakoma, čia viskas blogai, aš žinau, kaip reikia padaryti, aš dabar ištaisysiu. Prezidentė pasirašė įstatymo projektus ir dėl reformos be jokių pastabų. Jei žinojai ir pasirašei, neįspėjai nieko, tokiu atveju prisiimi atsakomybę“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R.Karbauskis.

„Šiuo atveju mes visi, ir prezidentė taip pat, turi prisiimti atsakomybę už tas klaidas, kurios padarytos. Jos bus ištaisytos“, – teigė „valstiečių“ vadovas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį LRT laidai „Dienos tema“ kritikavo valdančiuosius, teigdama, jog užuot bendravusi su įvairių sričių specialistais, visuomenės atstovais, Vyriausybė arogantiškai buldozeriu stumia reformas. Anot jos, taip buvo patvirtinta ir mokytojų etatinio apmokėjimo tvarka.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė

D.Grybauskaitės teigimu, „suvėlimo ir chaoso per tą arogantišką visažiniškumą yra ne tik švietime, bet ir kitose srityse“. Prezidentė teigė siūliusi savo pagalbą švietimo ir mokslo ministrei, premjerui dėl etatinio mokytojų apmokėjimo modelio, bet sulaukė atsakymo, kad susitvarkys patys.

„Šnekant apie pasiūlymus švietimo klausimu, reikia pasakyti, kad ji savo pirmus pareiškimus darė, kai jau buvo pasirašytas protokolas tarp profsąjungų ir Švietimo ministerijos, kaip reikia taisyti įstatymus ir sutvarkyti etatinio apmokėjimo tvarką“, – į kritiką atsako R.Karbauskis.

„Jos pataisų pagrindu bus priimtas įstatymas, kuriuo etatinio apmokėjimo klaidos bus ištaisytos, tai yra normalus procesas, yra daroma didžiulė reforma, kurios Lietuva nesiėmė dešimtmečiais, latviai ir estai tai padarė daug seniau. Ir prezidentė niekada jokiai valdžiai tokių pretenzijų nereiškė, kad jos nedarė tų reformų“, – kalbėjo „valstiečių“ vadovas.

Dalis mokytojų, reikalaudami tobulinti etatinį darbo apmokėjimo modelį, nuo lapkričio 12 dienos yra paskelbę neterminuotą streiką. Keliasdešimt mokytojų įsikūrė ir nesitraukia iš Švietimo ir mokslo ministerijos.

Daugiau naujienų apie mokytojų streiką skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius