-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

S.Skvernelis sako, kad dėl pasipriešinimo švietimo reformai nesitrauks

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad nors ir jaučia frakcijos kolegų pasipriešinimą švietimo reformai, trauktis neketina. Jis taip pat pabrėžia, kad norėdama patenkinti rinkėjų lūkesčius, didžiausia valdančioji „valstiečių“ frakcija turi šią reformą remti.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tikrai nėra jokių svarstymų apie pasitraukimą, yra tiesiog situacijos konstatavimas“, – paprašytas pakomentuoti anksčiau savo išsakytas abejones, ar pertvarkos įmanomos ir ar Vyriausybė turi toliau dirbti, ketvirtadienį Žinių radijui teigė S.Skvernelis.

Anot jo, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) Seime daug mandatų per rinkimus gavo, nes žadėjo permainas, tad jas ir turi įgyvendinti.

„Sutikime, dauguma žmonių balsavo už tai, kad tie pokyčiai, kurie buvo numatyti, būtų įgyvendinami. O jeigu mes tiesiog liekame ir murdomės rutinoje, plaukiame pasroviui, tai klausimas apskritai, ar mes pateisiname žmonių lūkesčius ir ar tikrai yra prasmė toliau taip ne dirbti, o egzistuoti“, – kalbėjo LVŽS deleguotas premjeras bei į Seimą su „valstiečiais“ išrinktas S.Skvernelis.

„Valstiečio“ Eugenijaus Jovaišos vadovaujamas Seimo Švietimo ir mokslo komitetas trečiadienį pritarė Vytauto Didžiojo universiteto ir Lietuvos edukologijos universiteto susijungimui, nors Vyriausybė prašo palaukti, kol darbo grupė parengs bendrą aukštojo mokslo tinklo pertvarkos planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius