Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Skvernelis sako, kad švietimo ministrė per streiką turėjo jo visišką palaikymą

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad iš pareigų atleidžiama švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė mokytojų streiko metu turėjo visišką jo palaikymą.
Jurgita Petrauskienė
Jurgita Petrauskienė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Ministrė turėjo pilną paramą, su ja buvo nuolatinis kontaktas ir viskas, kas vyko ministerijoje, pilnas palaikymas buvo ministrės“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė jis.

S.Skvernelis teigė, kad streikuojanti mokytojų profesinė sąjunga nesiekia dialogo, nuolat keičia reikalavimus ir susiderėti nenori.

„Streikuoja apie tris procentus mokytojų ir tiek pat maždaug mokyklų, tačiau kiekvienos mokyklos streikas yra neigiamos pasekmės. (...) Bet jeigu norima konstruktyvaus dialogo, tikrai galima tą daryti ir ne kartą kviesta, tačiau kai nenori dialogo, nori dalyvauti šiame procese, ką bepasiūlysi, racionaliai nieko neišgirsti“, – sakė premjeras.

Keliasdešimt pedagogų nuo praėjusio trečiadienio reikalaudami derybų su valdžia nakvoja Švietimo ir mokslo ministerijoje. Ketvirtą savaitę vyksta dalies pedagogų streikas dėl atlyginimų.

Pirmadienį premjeras S.Skvernelis pranešė atstatydinantis švietimo ir mokslo ministrę J.Petrauskienę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius