Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Seime – projektas dėl dviejų universitetų prijungimo prie VDU

Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša registravo Seimo nutarimo projektą Lietuvos edukologijos universitetą (LEU) ir Aleksandro Stulginskio universitetą (ASU) prijungti prie Vytauto Didžiojo universiteto (VDU).
Vytauto Didžiojo universiteto bendruomenės susirinkimas
Vytauto Didžiojo universitetas / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Kartu teikiamas ir naujas VDU statutas, kuriame numatyta, kad LEU taptų VDU Edukologijos akademija, o ASU – VDU Žemės ūkio akademija. Numatoma, kad prijungiami universitetai veiklą grįstų akademinės savivaldos principu. Akademijos turėtų savo atstovų universiteto senate. Akademijoms vadovautų atskiros akademijų tarybos ir kancleriai.

Numatoma kad susijungimas turėtų įvykti 2018 metais.

Projektą lydinčiame VDU rektoriaus Juozo Augučio rašte Seimo prašoma nutarimą priimti iki 2018 metų vasario mėnesio, o reorganizavimo sąlygų aprašą ir naują VDU statutą patvirtinti iki balandžio 15-osios, kad 2018 metais būtų galima vykdyti priėmimą į jau pertvarkytą aukštąją mokyklą.

Vyriausybėje lapkritį patvirtintas visų universitetų pertvarkos planas. Pagal jį Vilniuje turėtų likti Vilniaus universitetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas (prie jo būtų prijungiamas Mykolo Romerio universitetas), Lietuvos muzikos ir teatro bei Vilniaus dailės akademijos. Taip pat Vilniuje nereorganizuota lieka Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija.

Kaune veiktų Vytauto Didžiojo (prie jo jungiami Lietuvos edukologijos bei Aleksandro Stulginskio universitetai), Kauno technologijos ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetai (prie jo jungiamas Lietuvos sporto universitetas).

Iki šiol Vilniuje veikęs Lietuvos edukologijos universitetas formaliai jungiamas prie Vytauto Didžiojo, nors pedagogų rengimo centras steigiamas ir Vilniaus universitete.

Šiaulių universitetas tampa Vilniaus universiteto padaliniu, Klaipėdoje lieka savarankiškas universitetas.

Vyriausybė planuoja, kad visi universitetai naujus statutus turi parengti per 2018 metus. Visgi principinius sprendimus jungtis universitetų tarybos ir senatai turi priimti iki šio penktadienio, sako švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius