-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 12 /15:55

Studentams Saulėtekyje siunčiamos išgalvotos sąskaitos už remonto darbus?

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) bendrabučius Vilniaus Saulėtekio alėjoje ėmus administruoti UAB „Economus“ problemų pasipylė kaip iš gausybės rago. Šįkart studentų nepasitenkinimą sukėlė esą išgalvotos sąskaitos už atliktus remonto darbus.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

15min.lt primena, kad studentai anksčiau yra skundęsi dėl chuliganiškų išpuolių fekalijomis ir dėl nuolat gendančios besisukančios metalinės užtvaros, per kurią galima patekti į vieną iš bendrabučių ir iš jo išeiti.

„Surengus atvirą atsakingų asmenų, administruojančių bendrabučius, ir studentų susitikimą buvo ieškoma kompromisų. Įmonė už neatsakingai atliekamą darbą gavo papeikimą ir buvo įpareigota gerinti situaciją. Koridoriai iki tol smirdėję ir nevalyti, pagaliau pirmą kartą buvo aplankyti valytojų“, – teigiama skunde, kurį į ikrauk.lt įdėjo vienas Saulėtekyje gyvenančių studentų.

Pirmajai netramdomos įmonės veiksmų tramdymo bangai nurimus, grįžo durų tvarkymo ar spynos keitimo darbai už tūkstančius litų, kuriuos sumokėti vėl tenka studentams. Pasakojo studentas.

Vis dėlto gaunamos sąskaitos už remonto darbus vis dar kelia ne vieno studento pasipiktinimą.

„Pirmajai netramdomos įmonės veiksmų tramdymo bangai nurimus, grįžo durų tvarkymo ar spynos keitimo darbai už tūkstančius litų, kuriuos sumokėti vėl tenka studentams“, – pasakojo studentas.

Anot jo, lapkričio mėnesį gauta sąskaita už remonto darbus vienam studentui atsiėjo 15 litų, o visų bendrabučio gyventojų kartu sudėjus – 6750 litų.

„Kokią žalą galima įvertinti tokia suma? Kokių veiksmų šį kartą turėtų imtis studentai, kad įmonė suvoktų, kad gana taip begėdiškai pelnytis?“ – klausė studentas.

Jis taip pat pridūrė, kad spalio mėnesį studentai, atvykę į bendrabučius, kiekvieną savaitgalį rasdavo neveikiančius liftus.

„(Jie – 15min.lt) „mielai“ lipdavo iki 16 aukšto apsikrovę kuprinėmis ir krepšiais niekam apie tai nesiskųsdami“, – pridėjo jaunuolis.

Įmonės direktorius studentų atstovybei: reikėtų turėti informatorių apie pažeidėjus

15min.lt susisiekus su „Economus“ direktoriumi Mindaugu Jokimčiumi, šis teigė, kad situacija dėl vandalizmų bendrabučiuose yra tragiška.

„Taigi, man labai keista, kad kažkoks studentas dar stebisi, jog atkeliauja sąskaitos už remontus. Gal pirmakursis? Faktas tas – jei neįvardinamas kaltininkas, pagal sutartį su VGTU už vandalizmų atstatymą moka visi studentai“, – kalbėjo M.Jokimčius.

„Manote, kas nors ateina su informacija apie vandalus? Niekas. O pažiūrėkite, kiek suniokotos įrangos tenka keisti bendrabučiuose beveik kiekvieną savaitę“, – tęsė jis.

Anot M.Jokimčiaus, kuo daugiau studentai niokoja, tuo didesnės sąskaitos.

„Jei nepatinka, reikia kažko imtis. Su Studentų atstovybe (SA) ne kartą kalbėta, kad jie turėtų imtis iniciatyvos, šviesti studentus, gal turėti po kokį nors patikėtinį, kuris informuotų apie pažeidėjus. Deja, jokios reakcijos. Kitą pirmadienį vėl bus privemti koridoriai ir išlaužyti kranai. Kaltininkų niekas nenurodys, o kad reikės remontuoti, jau atsiras besipiktinančių“, – sakė įmonės „Economus“ direktorius.

VGTU SA prezidentas: „Economus“ iki šiol tinkamai nevykdo savo funkcijų

VGTU SA prezidentas Dionis Martsinkevichus 15min.lt teigė, kad problemos su „Economus“ vėl atsinaujino.

„Tenka pripažinti, kad gaunamos sąskaitos yra daug didesnės, nei įprastos to paties daikto remonto rinkos kainos. Ne kartą pareiškus norą dalyvauti pirkimo kontrolės procedūroje mums buvo atsakyta“, – sakė D.Martsinkevichus.

Anot jo, yra pagrindo manyti, kad vykdomi pirkimai kenkia studentų mažam biudžetui.

„Situacija yra labai aštri. Problemos kaupiasi, sprendimų nesiimama. Esame pasipiktinę. Manome, kad įmonė „Economus“ iki šiol nesugeba vykdyti jiems pavestų funkcijų tinkamai ir turi būti pakeista“, – kalbėjo VGTU SA vadovas.

Papildyta 15.51 val.: Įmonė „Economus“ po pasirodžiusio straipsnio ir fotogalerijos, kurioje užfiksuota kaip VGTU bendrabutis atrodo praūžus savaitgaliui, atsiuntė savo pozicijos papildymą:

„Po šio savaitgalio eilinį kartą VGTU bendrabučiai skendėjo šiukšlėse, lauke ant žemės mėtėsi pro langą išmestas televizorius, akis badė kiaušiniais apmtėtyti liftai, išdaužyti lauko stogeliai. Tokia situacija kartojasi po kiekvieno savaitgalio. Studentai tarsi nutrūkę nuo grandinės. Vaizdas išties kraupus. Gerai, kad pro langą skriejęs televizorius nesužalojo kitų studentų. Toks elgesys – tai vandalizmo pavyzdys“, – teigė įmonės vadovas Mindaugas Jokimčius.

Studentiškas naujienas sekite socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Čia verda studentiškas gyvenimas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius