Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Švietimo ir mokslo komitetas pritarė D.Grybauskaitės etatinio apmokėjimo pataisoms

Seimo Švietimo ir mokslo komitetas pritarė prezidentės Dalios Grybauskaitės teikiamoms įstatymo pataisoms, aiškiau apibrėžiančioms mokytojų etatinį apmokėjimą, darbo krūvius, ir ketvirtadienį Seime žada registruoti dar vieną įstatymo projektą dėl papildomo finansavimo. Streikuojanti profesinė sąjunga sako, kad jiems svarbiausia, kokie rezervai bus rasti mokytojų algoms didinti.
Eugenijus Jovaiša
Eugenijus Jovaiša / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

D.Grybauskaitės pataisos supaprastintų mokytojo etatinio apmokėjimo tvarką, didesnis dėmesys būtų skirtas tiesioginiam pedagogo darbui – pamokoms.

„Prezidentės įstatymas iš esmės nesikeis. Jos įstatymo pataisos buvo skirtos iš tikrųjų sureguliuoti etatinio įvedimo tvarką, padaryti paprastesnę. Padarysime konkretesnius ir paprastesnius sprendimus, kaip ir norėjo prezidentė, ir mūsų visi socialiniai partneriai. Pakeliui sprendžiame ir kitą problemą, kurios neuždavė prezidentė, tai yra ir finansinių dalykų klausimas“, – sako Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša.

Kadangi prezidentės pataisose papildomas finansavimas nenumatytas, komitetas dėl to žada Seime registruoti dar vieną įstatymo projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius