Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tėvai numojo ranka į streiką: į Vilniaus Žemynos progimnaziją ves vaikus nuo pirmadienio

Vilniaus Žemynos progimnazijoje besimokančių vaikų tėvai žada nuo pirmadienio savo atžalas vesti į mokyklą nepaisant to, ar streikas tęsis, ar ne. Streikas progimnazijoje vyksta trečią savaitę.
Streikas Vilniaus Žemynos progimnazijoje
Streikas Vilniaus Žemynos progimnazijoje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Mūsų, kaip tėvų, pareiga yra imtis veiksmų, ginant mūsų vaikų interesus. Todėl šiuo laišku informuojame, kad nuo 2018 m. gruodžio 3 d. (pirmadienio) vesime savo vaikus į mokyklą, jie sėdės klasėse nustatytu pamokų laiku nuo 8.00 val. ir lauks pamokų vedimo“, – žiniasklaidai ir suinteresuotoms institucijoms išplatintame laiške rašo mokinių tėvai.

Jie taip pat prašo užtikrinti tinkamą ugdymo procesą, pasirūpinti vaikų saugumu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Streikas Vilniaus Žemynos progimnazijoje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Streikas Vilniaus Žemynos progimnazijoje

„Taip pat norime pabrėžti, kad šie mūsų veiksmai neturi būti traktuojami kaip kažkurios pusės kaltinimas ar išnaudojami kurios nors pusės pozicijos grindimui.

Kaip minėta, užtikrinti tinkamą vaikų ugdymą yra visų dalyvaujančių subjektų ne tik teisinė, bet ir moralinė pareiga.

Labai tikimės, kad ir nelaukdamos pirmadienio šalys, vadovaudamosi geriausių vaiko interesų prioriteto principu, abipusių nuolaidų būdu susitars dėl streiko nutraukimo ir skubaus ugdymo proceso atnaujinimo“, – dėsto tėvai.

Jie tikina pasigendantys „pakankamos komunikacijos ir konstruktyvių veiksmų iš visų veikiančių pusių (ministerijos, savivaldybės, mokyklos streiko komiteto, mokyklos vadovybės), tiek tiesiogiai, tiek per žiniasklaidą pateikiama prieštaringa informacija.“

„Streikas tęsiasi jau trečia savaitė ir vis dar yra nežinia dėl to, kada jis baigsis ir bus atnaujintas ugdymo procesas. Streiko tęsimasis tokį ilgą laiką daro labai didelę žalą mūsų vaikų ugdymo procesui, pažeidžia jų teisę mokytis“, – nurodo tėvai.

Progimnazijos mokytoja Jurgita Kiškienė anksčiau 15min komentavo, kad streikas bus tęsiamas, nes „vis dar neatsižvelgiama į visų streikuojančių mokytojų keliamus pagrindinius reikalavimus, kuriems pritaria ir nestreikuojantys mokytojai.“

„Suprantame, kad dalis tėvų nerimauja dėl nevykstančio ugdymo proceso. Tačiau mes taip pat jaučiame ir didžiulį jų palaikymą bei raginimą nepasiduoti, kol ŠMM imsis realių derybų dėl mūsų keliamų reikalavimų“, – nurodė mokytoja.

Streiką Vilniaus Žemynos progimnazijoje koordinuoja Lietuvos švietimo darbuotojų profsąjunga (LŠDPS). Trečią savaitę nedirbančių pedagogų reikalavimai dėl etatinio apmokėjimo modelio tobulinimo yra beveik identiški profsąjungos siūlymams.

Mokytojai reikalauja:

  • mažinti mokinių skaičių klasėse bei vaikų skaičių darželių grupėse, kad būtų užtikrinta aukštesnė ugdymo(si) kokybė;

  • turi būti skaidri ir teisinga apmokėjimo sistema (be interpretacijų, galiojanti nacionaliniu mastu);

  • etatą turi sudaryti 18 kontaktinių ir atitinkamai 18 nekontaktinių valandų, tai yra, 36 darbo valandos per savaitę;

  • šiuo metu apytiksliai pamokos įkainis yra apie 5 eurai, o mes jį prašome padidinti 20 proc.

Antradienį, anot J.Kiškienės, progimnazijoje streikavo 65 mokytojai.

Vilniaus Žemynos progimnazijos direktorė Eugenija Surmilavičienė anksčiau pranešė, kad streiko metu iš 1154 mokinių pamokas lanko 200–250 vaikų.

Dėl sprendimų, kaip bus tobulinamas etatinis mokytojų apmokėjimo modelis, Švietimo ir mokslo ministerijos ir Lietuvos švietimo profsąjungų atstovai tarsis ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius