-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiadienį – visuotinis matematikos žinių ir gebėjimų įsivertinimas

Vasario 18 d., trečiadienį, vyks visuotinis matematikos žinių ir gebėjimų įsivertinimas prieš brandos egzaminą. Nemokamai pasitikrinti matematikos žinias pasirinktu laiku nuo 9 iki 21 val. bus galima interneto svetainėje www.egzaminatorius.lt/isivertink. Užduotims atlikti 11-12 klasių mokiniai turės dvi valandas. Jas atlikti bus galima bet kurioje Lietuvos ar pasaulio vietoje – tereikės turėti prie interneto prijungtą kompiuterį, išmanųjį telefoną ar planšetę.
Matematika
Matematika / „SEVEN Code“ nuotr.

„Mokinių laukia iš 30 uždavinių sudaryta užduotis. Jos struktūra ir vertinimas parengti remiantis valstybinio matematikos brandos egzamino programa ir mūsų sistemos galimybėmis. Būsimiems įsivertinimo dalyviams patariame nusiteikti sudėtingoms užduotims ir rimtam dviejų valandų darbui“, – sako internetinės sistemos „Egzaminatorius.lt“ metodikos vadovė Jūratė Mikulevičiūtė.

Ekspertė pabrėžia, kad matematikos įsivertinimo užduotis jau buvo išbandyta su pilotinėmis mokinių grupėmis ir yra patobulinta, kad būtų dar aiškesnė ir suprantamesnė bei tinkamai matuotų tas matematikos žinias ir gebėjimus, kurie reikalingi matematikos brandos egzaminui.

Po įsivertinimo mokiniai galės patys nuspręsti, ar pasidalinti savo rezultatais su mokytojais, ar jų niekam nerodyti. Prie savo paskyros prisijungę projekto dalyviai galės sužinoti, kaip jie atliko užduotis, kaip jų rezultatai atrodo visos šalies mokinių mastu bei pamatyti išsamią savo rezultatų analizę.

Mokiniai palankiai sutinka projektą

Pirmajame biologijos įsivertinime prieš egzaminą, kuris vyko vasario 8 d., iš viso dalyvavo 3631 mokiniai, iš jų – 2100 abiturientų. Į matematikos etapą jau užsiregistravo daugiau nei 4500 moksleivių iš visos Lietuvos.

Biologijos įsivertinime dalyvavę moksleiviai projektą sutiko palankiai: dalyvaudami „Egzaminatorius.lt“ svetainėje surengtoje apklausoje jie teigė nesitikėję, kad užduotys bus vertos dviejų valandų darbo, tačiau šį projektą mokiniai laiko puikia repeticija prieš egzaminus, kurios užduotys yra kokybiškos ir įveikiamos tik tuo atveju, jei buvo tinkamai pasiruošta bei stropiai mokomasi. Dažnas šį projektą rekomenduotų ir savo draugams.

Projekto „Įsivertink prieš egzaminą“ organizatoriai vasario 18 d. rengia matematikos, o kovo 1 d. – istorijos žinių ir gebėjimų įsivertinimą. Po kiekvieno įsivertinimo etapo yra viešinami apibendrinti statistiniai duomenys, kaip abiturientams sekėsi atlikti vieno ar kito dalyko užduotis.

Įsivertinimą organizuoja Lietuvos mokinių parlamentas kartu su internetine ruošimosi brandos egzaminams sistema „Egzaminatorius.lt“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius