-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepakeičiamas jaunystės recepto ingredientas

Bėgant metams įgyjama išminties, neįkainojamos patirties, didelį gyvenimo suteiktų malonumų bagažą, deja, su kiekvienu išminties grūdeliu kūnas po truputį dėvisi. Sunku ne tik atsisveikinti su jaunyste, bet ir prarasti patrauklumą ir sveikatą. Ne retas nelaukia, kol kūnas susens, apleis jėgos ir energija: daugelis savo brandą paskiria sportui, kiti pasikliauja kosmetologų ar plastikų pagalba. Griebiamasi vaistų, liaudies medicinos metodų, įvairiausių dietų... O gal pagalba šalia? Kadangi 70 proc. mūsų organizmo sudaro vanduo, tai ir prielaida, kad būtent vandenyje slypi žmogaus jaunystė – visai logiška?
Rytas
Rytas
Temos: 1 Vanduo

Švarios ląstelės?

Vanduo – dar tiek paslapčių saugantis elementas, tad nenuostabu, jog apie jį žmonija siekia sužinoti kuo daugiau. Tarkime, yra mokslininkų, manančių, kad senėjimo mechanizmas paleidžiamas pirmomis sekundėmis vos tik gimus. Visa kas gyva, kiekvieną savo buvimo šioje planetoje sekundę išskiria tam tikras apykaitos procesų metu susidariusias atliekas ir kitus teršalus (bendrai vadinamus šlakais), ir nuo jų būtina visiškai apsivalyti. Kai apsivalymo procesas nevyksta – atliekos kaupiasi, kenkia sveikatai, nes virsta nuodais arba toksinais.

Ląstelių veiklos šalutinių produktų susidarymas yra natūralus procesas. Svarbiausia yra tai, kad susidariusios atliekos būtų pilnai pašalinamos ir nesikauptų. Deja, žmogaus organizmas, ypač vyresniame amžiuje, nepajėgia pilnai atsikratyti susidarančių šlakų. Kuo didesnis šių liekanų kiekis, kuo ilgiau jos kaupiasi, tuo organizmui reikia didesnių pastangų jų pašalinimui, todėl organizmas nualinamas pirma laiko. Nepašalintos iš organizmo atliekos „sandėliuojamos“ įvairiose vietose ir tai sudaro palankias sąlygasvystytis įvairioms ligoms. Taigi, yra pagrindo teigti, kad neleidžiant kauptis ir pašalinant ląstelių veiklos atliekas, galima išvengti daugelio ligų ir atitolinti senatvę. 

O kas yra geriausias gamtinis tirpiklis, išplaunantis mūsų ląsteles, išvalantis nuo atliekų, aprūpinantis ląsteles vitaminais, mineralais, maitinamosiomis medžiagomis ir kt.? Taip, tai vanduo. Juk vanduo sudaro du trečdalius mūsų kūno, be jo nevyksta jokiegyvybiniai procesai. Taigi, vanduo tikras eliksyras, saugantis jaunystę, grožį ir ilgaamžiškumą. Tereikia tik protingai jį panaudoti: gerti teisingomis dozėmis, geros, patikrintos kokybės. Ir tikėti, kaip sakė Euripidas, kad likimas visada yra išmintingųjų pusėje.

Nenuginčijami argumentai

Pagyvenusiems žmonėms vanduo itin svarbus ir dėl kitų priežasčių. Sulaukus vyresnio amžiaus sumažėja raumenų masė, o vandens proporcijos, sudarančios 75 proc. kūno nuo gimimo, pagyvenus sudaro 52 proc., pakinta ir šlapimo šalinimo sistemos veikla, dėl to prarandama daugiau vandens. Įrodyta, kad kuo senesnis žmogus, tuo silpniau jis jaučia troškulį. Kai pagyvenę žmonės geria vandenį, jiems atrodo, kad troškulys numalšintas, nors organizmas dar reikalauja vandens. Susidaro tarsi užburtas ratas: nebejaučiant troškulio išdžiūsta burna, menkiau juntamas alkis, bet organizmui vis dar reikia skysčių. 

Be to, reikia nepamiršti, kad vanduo yra svarbiausias sąnarių ir kremzlių tepalas, padedantis išvengti artrito bei nugaros skausmų, jis naudojamas stuburo slanksteliams ir paverčia juos „amortizuojančia vandens pagalve“. Vanduo yra geriausias vidurius laisvinantis vaistas, saugantis nuo vidurių užkietėjimo, kas ypač aktualu vyresniame amžiuje. 

Kur yra stebuklingas gėrimas?

Ilgo gyvenimo recepto žmonija ieško jau daugelį šimtmečių. Nemirtingumoarba jaunystės eliksyro, dar vadinamo stebuklinguoju gėrimu, senovėje ieškojo ir alchemikai. Šis eliksyras turėjo atnaujinti kūną, prailginti gyvenimą ar žmogų padaryti nemirtingu. Deja, nemirtingumo eliksyras taip ir liko tik daugelio tautų pasakose ir legendose, kaip dievų „maistas“: senovės Graikijos dievai valgė ambroziją, senovės Indijos dievai –amritą, Irano dievai –haomą, senovės Egipto dievai gėrė nemirtingumo vandenį. Šio eliksyro mokslininkai ieško iki šiol, todėl grynas vanduo taip pat nėra ta panacėja, sustabdysianti natūralius kūno pokyčius, bet tikrai yra didelė pagalba, siekiant gyventi sveikiau, ilgiau ir kokybiškiau. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius