Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonės valgymui skiria tik 39 min. per dieną

Kažkada buvo laikai, kai pietums žmonės galėdavo skirti visą valandą. Tačiau dabar, gyvendami XXI a., žmonės patiria spaudimą tiek darbe, tiek namuose ir valgiui jie gali skiriti tik 39 minutes per visą dieną, – atskleidė Didžiojoje Britanijoje atlikti tyrimai.
Pasimėgauti saulės spinduliais, suvalgyti sumuštinių ar ledų vilniečiai vis mieliau renkasi į „Swedbank“ terasą
Pasimėgauti saulės spinduliais, suvalgyti sumuštinių ar ledų vilniečiai vis mieliau renkasi į „Swedbank“ terasą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tinklalapyje dailymail.co.uk publikuojamos tyrimo išvados rodo, kad daugeliui žmonių pietus šiuo metu atstoja sumuštinis sėdint prie savo darbo stalo, o tai trunka vidutiniškai 12 min. ir 49 s.

Pusryčiai suvalgomi dar greičiau – jie trunka vos 7 min. ir 20 s. Dažnai pusryčiams dirbantys žmonės renkasi skrudintos duonos riekelę, kurią suvalgo pakeliui į darbą.

Ir, galiausiai, vakarienė trunka tik 19 minučių. Tai reiškia, kad šiuolaikiniai žmonės per dieną praleidžia tik 39 minutes ir 9 sekundes valgydami.

Pusė dirbančiųjų biure būna tokie užsiėmę, kad pietų metą jie išvis praleidžia, ypatingai dažnai tai daro moterys.

Valgymas daugeliui žmonių tapo tiesiog rutina, reikalinga siekiant išgyventi. Maistą jie suvalgo taip greitai, kad negali pasimėgauti ar pajusti tikrojo jo skonio.

Ir beveik pusė (45 proc.) tyrime dalyvavusių asmenų būna taip išblaškomi kitų darbo užduočių kol valgo, kad jie net nepastebi ar jau yra sotūs, tai reiškia jie valgo tol, kol viską užbaigia.

Vis dėlto, anot atlikto tyrimo autorių, greitai valgyti priverčia aplinkybės. 78 proc. tyrimo dalyvių tvirtino, kad norėtų atrasti laiko prisėsti ir pasimėgauti valgiu.

Devyni iš dešimties respondentų prisipažino, kad ypatingomis progomis jie ištaiko progą ir atranda laiko pietums ar vakarienei su šeima, po kurios jie jaučiasi atsigavę ir pailsėję.

31 proc. tyrime dalyvavusių asmenų prisipažino, kad per pusryčius jie žiūri televizorių, ir 53 proc. – jį žiūri vakarienės metu.

„Dabar gyvename į maistą orientuotoje visuomenėje, kai maisto dokumentika, virėjai įžymybės ir maisto gaminimo knygos dar niekada nebuvo tokie populiarūs. Tačiau mūsų tyrimas atskleidė, kad britai tiesiog neskiria pakankamai laiko pasimėgauti maistu. Labai svarbu atrasti laiko ir įvertinti maistą, juk jis gali paveikti ne tik mūsų emocinę ir fizinę gerovę, bet ir mūsų sugebėjimą gerai dirbti“, – apie maisto naudą pasakoja minėto tyrimo autorius, psichologas Richardas Woolfsonas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius