Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 maisto produktai, kurie padeda numesti svorio

Ar kada nors nepagavote savęs svajojant, kaip būtų gerai, jeigu papildomi kilogramai nuo jūsų kūno nukristų tiesiog savaime ir dėl to nereikėtų alinti savo organizmo baisiomis dietomis?
Moteris
Moteris / Photos.com nuotr.

Norite tikėkite, norite ne, bet jūsų noras labai lengvai gali išsipildyti. Norint atsikratyti papildomų kilogramų, jums tereikia į savo maisto racioną įtraukti šiuos, tinklalapyje health.com atrinktus produktus ir jau vasaros pradžioje galėsite džiaugtis kur kas dailesnėmis kūno formomis.

Kriaušės

Rio de Žaneiro universitete atlikti tyrimai įrodė, kad šis vaisius gan efektyviai gali padėti atsikratyti papildomų kilogramų. Šiame tyrime, kurio rezultatai buvo išspausdinti žurnale „Nutrition“, dalyvavusių moterų buvo paprašyta suvalgyti bent tris kriaušes per dieną. Galiausiai paaiškėjo, kad moterys, kurios valgė kriaušes, per dieną suvartodavo kur kas mažiau kalorijų ir numetė daugiau nereikalingų kilogramų, nei tos, kurios kriaušių nevalgė.

„Šiuose vaisiuose yra nepaprastai daug skaidulų (vienoje kriaušėje yra 15 proc. žmogui dienai rekomenduojamos skaidulų normos), būtent dėl to žmogus, suvalgęs bent kelias kriaušes per dieną, jaučiasi sotesnis ir nepersivalgo“, – tikina tyrimą atlikę Rio de Žaneiro mokslininkai.

Vienoje kriaušėje yra 15 proc. žmogui dienai rekomenduojamos skaidulų normos.

Greipfrutai

Anot Kalifornijos mokslininkų, jeigu kasdien prieš kiekvieną valgį suvalgysite greipfruto puselę, neabejotinai atsikratysite papildomų kilogramų. Jų teigimu, šio patarimo uoliai besilaikantis žmogus per dvi savaites gali atsikratyti iki vieno kilogramo papildomo svorio ir tai galioja net ir tuo atveju, jeigu jis nesilaiko jokios dietos.

Šio tyrimo autorius Kenas Fujioka tikina, kad greipfrutuose esančios medžiagos padeda reguliuoti insuliną, riebalų saugojimo hormoną. „Bet kuris maisto produktas, kuris mažina insulino kiekį žmogaus organizme, gali padėti numesti svorio. O greipfrutas, pasirodo, taip pat puikiai tam tinka“, – aiškina K.Fujioka.

Greipfrutai puikiai tinka su špinatų salotomis, paprasčiausiai supjaustykite juos nedideliais gabaliukais ir valgykite, tokios salotos jums suteiks puikią vitaminų dozę visai dienai.

Migdolai

Jeigu per dieną suvalgysite bent saują riešutų, žinoma, kartu besilaikydami sveikos dietos, tikrai atsikratysite papildomų riebalų, tikina tyrimo, kurio rezultatai buvo publikuojami leidinyje „International Journal of Obesity“, autoriai.

Šio tyrimo dalyviai, kurie 6 mėnesius kiekvieną dieną suvalgydavo bent po saują riešutų, neteko net 18 proc. papildomų kūno riebalų. Tuo tarpu, kiti tyrime dalyvavę asmenys, kurie vietoj migdolų kasdien valgydavo kviečių trapučius, neteko tik 11 proc. kūno riebalų.

Geriausia migdolus pasidėti ant savo darbo stalo, taip jie taps puikiu ir nepaprastai sveiku užkandžiu kiekvienai dienai. Kitas puikus patarimas – susmulkintų migdolų įberkite į savo mėgstamą jogurtą.

Šokoladas

Negalite atsispirti plytelei šokolado? Na, ir nereikia! Juodasis šokoladas, kaip ir kiti maisto produktai, kuriuose gausu antioksidantų, gali padėti išvengti riebalų ląstelių kaupimosi organizme, kurios, remiantis Taivanyje atliktu tyrimu, išspausdintu Žemės ūkio ir maisto chemijos leidinyje, yra širdies ligų ir nutukimo pirmtakės.

Ištirpdykite vieną pusę juodojo šokolado mikrobanginėje krosnelėje ir užtepkite jį ant kvietinių miltų trapučio. Galite mėgautis saldžiu, sveiku ir labai mažai kalorijų (tik 98) turinčiu užkandžiu.

Pupelės

Pupelėse yra labai daug vadinamojo atspariojo krakmolo – jis nepaprastai veiksmingai degina nereikalingus riebalus (maždaug pusėje puodelio pupelių yra 10 gramų atspariojo krakmolo).

Jei bent vieno valgio per dieną metu suvalgysite pupelių ar kokio kito maisto produkto, kuriame yra prieš tai minėto krakmolo, sudeginsite net 25 proc. daugiau riebalų, – tikina Kolorado universiteto mokslininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius