Krepšinio sirgalių antplūdis barų ir viešbučių negąsdina

„Jei tik neatvyks lenkų aistruoliai, viskas bus gerai“, – šypsosi viešojo maitinimo ir apgyvendinimo paslaugas Kaune teikiantys verslininkai. Jie vis dar prisimena itin agresyviai nusiteikusius Lenkijos futbolo chuliganus, kurie mieste lankėsi kovą ir liepą.
Sporto aistruoliai
Sporto aistruoliai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bet draudikams aistruoliai pasitikėjimo nekelia. Net jei į Kaune rugsėjo 14–18 d. vyksiantį Europos vyrų krepšinio čempionato finalinį etapą Lenkijos rinktinė neprasibraus ir jos palaikyti neatvyks šios šalies sporto aistruoliai, draudikai verslininkams pataria neatsipalaiduoti.

Draudikai siūlo apdrausti savo turtą, nes esą nuo emocijų ir svaigalų apkvaitę aistruoliai gali atnešti ne tik gražaus pelno, bet ir pridaryti daug nuostolių. Tačiau verslininkai kol kas nebijo, nes stalai, kėdės, aparatūra ir kita įranga – jau apdrausti, o viešąją tvarką užtikrins didesnės apsaugos darbuotojų ir pareigūnų pajėgos.

Be to, krepšinio gerbėjai esą nėra tokie agresyvūs kaip futbolo chuliganai. Tačiau skeptikai primena, kaip buvo nusiaubtas miestas, kai „Žalgiris“ 1999 m. laimėjo Eurolygą.

Gali siaubti ir vogti

„Lietuvoje iki šiol dar nėra vykę tokio dydžio sporto renginių, todėl verslui sudėtinga įvertinti galimus nuostolius. Jie susiję su stipriomis emocijomis ir dažnai gausesniu nei įprasta alkoholio vartojimu. Neretai šie veiksniai tampa vandalizmo priežastimis“, – teigia draudimo bendrovės „If“ Tiesioginių verslo pardavimų departamento vadovas Saulius Peleckas.

Emocijas sirgaliai gali išlieti laužydami stalus, kėdes, siaubdami viešbučių kambarius, daužydami bokalus. Per masinius renginius padaugėja ir vagysčių.

S.Peleckas taip pat atkreipia dėmesį, kad vakarų europiečiai kur kas dažniau nei lietuviai yra linkę prašyti kompensacijų už patirtą žalą jų sveikatai (apsinuodijimas maistu, susižalojimas paslydus ir pan.).

Atsirinks pagal veidus

Laisvės alėjoje įsikūrusio klubo „Džem'Pub“ savininkas Kęstutis Narušas būsimo krepšinio aistruolių antplūdžio nė kiek nesibaimina. Per įvairius muzikos ir sporto renginius užeiga jau ne kartą buvo sausakimša, todėl įgijo pakankamai patirties.

„Kaip ir per Pasaulio krepšinio čempionatą ar Kauną užplūdus škotų futbolo sirgaliams, dirbs daugiau apsaugos, baro darbuotojų, todėl su žmonių srautais susitvarkysime“, – neabejoja K.Narušas.

Siekiant užkirsti kelią konfliktams, bus vykdoma ir griežta išvaizdos kontrolė  (angl. face control'). Iš pažiūros agresyvūs ar girti klientai nebus įleidžiami.

Klubo patalpos ir turtas – drausti, todėl aistruolių padarytą žalą kompensuotų draudėjai.

Verslininkui būtų labiau neramu, jei dėl sugadintos įrangos nebūtų galima transliuoti rungtynių. Tuomet klientai perbėgtų krepšinio žiūrėti kitur.

Antplūdis tik per finalą

Viešbučių „Daugirdas“ ir „Perkūno namai“, kuriuose gyvens žaidėjai ir teisėjai, generalinis direktorius Vidimantas Žekas nemano, kad aistruoliai gali pridaryti daug žalos nakvynę teikiančioms  įmonėms.

„Niekas juk nesėdi kambariuose. Visi švęsti eina į barus, į lauką“, – įsitikinęs V.Žekas.

Jo teigimu, Kauno viešbučiuose užsieniečių antplūdžio per pirmuosius du čempionato etapus nebus. Jie laikinąją sostinę užgrius tik per finalinį etapą.

Daugiau problemų gali kilti 1,1 tūkst. sėdimų vietų „Daugirdo“ amfiteatre, kuriame bus tiesiogiai rodomos čempionato rungtynės. Šioje vietoje rinksis itin marga publika, todėl ir konfliktų tikimybė – nemaža.

V.Žekas jau kalbėjosi su Centro policijos komisariato vadovais dėl sustiprintų viešosios tvarkos palaikymo pajėgų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius