-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus policija teigia pasirengusi krepšinio čempionatui ir prognozuoja transporto spūstis

Vilniaus apskrities VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas teigia, kad sostinės policija jau pasirengusi priimti Europos vyrų krepšinio čempionato svečius ir dalyvius. Tuo tarpu sostinės kelių policijos pareigūnai tikina, kad žiūrovai turi iš anksto pasirūpinti, kaip jie sostinėje vyks į rungtynes. Rungtynių dienomis sostinėje policija prognozuoja transporto grūstis.
Vilniaus policija teigia pasiruošusi krepšinio čempionatui
Vilniaus policija teigia pasiruošusi krepšinio čempionatui / Yomayo/ikrauk.15min.lt nuotr.

„Tikimės, kad savo darbu įrodysime, kad tokio renginio metu galime užtikrinti saugumą, iri krepšinio mėgėjų, miesto gyventojų“, – sakė K.Lančinskas.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Kęstutis Lančinskas
Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Kęstutis Lančinskas

Pasak Vilniaus apskrities policijos vadovo, Vilniuje vykstant krepšinio čempionato renginiams, sostinėje dirbs pareigūnai iš visos apskrities. Kasdien bus skiriama nuo 40 iki 120 papildomų pareigūnų, priklausomai nuo to, kokie renginiai vyks.

„Mes suprantame, kad tai yra didžiulė šventė. Didžiulė šventė miesto svečiams, didžiulė šventė miesto gyventojams. Mes būsime tolerantiški. Kaip tik dabar mūsų pareigūnai mokosi tolerancijos, reikalingos tokių renginių metu. Tikiuosi, mes parodysime, kad galime būti draugiški“, – tvirtina Vilniaus apskrities policijos vadovas.

Tačiau K.Lančinskas užtikrino, kad akivaizdiems teisės pažeidėjams nuolaidžiaujama nebus. Pavyzdžiui, jei bus laužomas ar niokojamas miesto ar gyventojų turtas, jei bus smurtaujama, pareigūnai elgsis griežtai.

Visą Vilniaus apskrities VPK vadovo Kęstučio Lančinsko pasisakymą galite peržiūrėti šio teksto apačioje esančioje vaizdo medžiagoje.

Aikštelės visų aistruolių automobilių nesutalpins

Nors Vilniaus apskrities policijos vadovas teigia, kad policija pasirengusi čempionatui, jis taip pat pripažįsta, kad visada egzistuoja ir tam tikras netikėtumo faktorius. Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos laikinasis Kelių patrulių rinktinės vadas Audrius Šeškevičius prognozuoja, kad daugiausia darbo sostinės pareigūnai turės bandydami susitvarkyti su krepšinio sirgalių transporto srautais aplink „Siemens“ areną.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Audrius `eakevičius
Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Audrius Šeškevičius

Pasak pareigūnų, krepšininkų treniruotės ir varžybos Vilniuje prasideda rugsėjo 7 d. Tačiau jau išvakarėse policijos pareigūnai pradės riboti eismą tam tikrose vietose aplink „Siemens“ areną. Krepšininkų treniruotės arenoje ir M.Romerio universiteto salėje vyks nuo rugsėjo 7 d. iki rugsėjo 12 d.

Kol kas dar nėra iki galo išspręstas klausimas, kuriose konkrečiai aikštelėse prie „Siemens“ arenos bus leidžiama statyti automobilius. Aišku tai, kad vietų greta „Siemens“ arenos automobiliams bus labai nedaug.

„Arenos aikštelės, prekybos centro „Ozas“ aikštelės ir greta esančios aikštelės visų norinčių nesutalpins. Todėl su savivaldybe baigiami derinti planai, kur dar bus leidžiama krepšinio aistruoliams palikti savo automobilius“, – sakė A.Šeškevičius.

Pareigūnai su savivaldybės atstovais derina galimybes automobilius statyti J.Kazlausko g. (Baltupių mikrorajono pakraštys), Žvalgų g. (apie 200 metrų nutolusi nuo arenos), Kalvarijų g. ties buvusia Kuro aparatūros gamykla, važiuojant Baltupių link. Dėl leidimo statyti automobilius Ozo g. kol kas nenuspręsta, kadangi bijoma, jog leidus čia statyti automobilius, ji bus užkišta netvarkingai pastatytomis mašinomis ir tai smarkiai trikdys eismą.

Bus organizuojamas vienpusis eismas

Eismas aplink areną bus organizuojamas taip, kad jis taptų vienpusiu. Žiūrovai į renginio teritoriją turės įvažiuoti vienu keliu, išvažiuos – kitu.

Komandų transportas, oficialių delegacijų transportas, žiūrovai, turintys pakvietimus, ar neįgalūs vairuotojai (juos policininkai vadina „VIP transportu“) prie arenos galės privažiuoti nuo Ozo g. ties BMW salonu.

„Žiūrovai, atvykstantys organizuotai ir autobusais, bus įleidžiami nuo Kalvarijų g. pusės. Žiūrovai, važiuojantys su nuosavu transportu, irgi galės įvažiuoti iš Ozo g., tik pravažiavus BMW saloną. Jie turės sukti į dešinę ties degaline „Lukoil“. Čia jie turės išleisti keleivius ir apsukę degalinę išvažiuoti iš teritorijos pro kitą išvažiavimą arba turės išvažiuoti pro „Ozo“ prekybos centrą į Geležinio Vilko g. Į „Ozo“ aikštelę bus įleidžiama tik tiek automobilių, kiek joje yra vietos. Kai aikštelė užsipildys, mes automobilių į ją nebeleisime, žiūrovai turės ieškoti kitų vietų“, – sakė kelių policijos pareigūnas.

Policijos schemą (dar galimi nedideli pakeitimai), kaip bus organizuojamas eismas ties „Siemens“ arena, rasite čia.

Policijos schemą (dar galimi nedideli pakeitimai), kaip bus išdėstyti eismą reguliuojantys ženklai, rasite čia.

Siūlo atvykti kuo anksčiau

A.Šeškevičius sako, kad per tokius renginius visame pasaulyje bėdos yra panašios. Žiūrovai atvyksta likus pusvalandžiui iki renginio, automobiliams vietos būna nebelikę, pradeda formuotis spūstis, prasideda „barniai ir pykčiai“. Todėl pareigūnas ragina žiūrovus atvykti kaip galima anksčiau (likus valandai ar daugiau iki renginio), iš karto pagalvoti apie tai, kur reikės palikti automobilį.

Mes suprantame, kad tai yra didžiulė šventė. Didžiulė šventė miesto svečiams, didžiulė šventė miesto gyventojams. Mes būsime pakankamai tolerantiški.„O geriausiai būtų, jei žmonės važiuotų visuomeniniu transportu. Automobilius galima palikti ir toliau, gretimuose mikrorajonuose (Baltupiuose, Žirmūnuose, Šeškinėje). Juolab kad autobusų parkas pažadėjo į miestą išleisti papildomų autobusų. Labai prašau tolerancijos. Prašau vykdyti policijos pareigūnų prašymus ir reikalavimus“, – į ratuotus krepšinio aistruolius kreipiasi A.Šeškevičius.

Pareigūnas taip pat atkreipia dėmesį tai, kad blokuojant eismą kurioje nors gatvėje ar sankryžoje, tai iš karto atsiliepia aplinkinėse gatvėse. Policijai prognozuojant spūstis aplink „Siemens“ areną, buvo parengtas ir eismo organizavimo planas aplinkinėse gatvėse.

„Tai yra transporto srautų atkirtimas, kad automobiliai nevažiuotų Ozo g. pro „Siemens“, Kalvarijų gatve pro areną, Geležinio Vilko g. Tai reiškia, kad užsikimšus Ozo gatvei, policijos pareigūnai atvažiuojančius automobilius nuo Šeškinės nukreipinės kitomis kryptimis. Kalvarijų-Kareivių-Ozo gatvių sankryžoje galios ta pati tvarka. Atvažiuojantis nuo Baltupių transportas bus nukreipiamas į Žvalgų g. Čia savivaldybė pažadėjo padaryti vienpusį eismą, kad transportas galėtų netrikdomai išvažiuoti į Verkių g.“, – sakė A.Šeškevičius.

Policijos schemą (dar galimi nedideli pakeitimai), kaip gali būti reguliuojamas eismas gatvėse aplink „Siemens“ areną, galite peržiūrėti čia.

Policijos atstovas tvirtina, kad visi turi susitaikyti su tuo, jog bus nepatogumų, susidarys spūstys. Policija bandys padėti, kaip tik galės. Tačiau žiūrovai taip pat turi įvertinti šią situaciją, kad vėliau netektų gailėtis, jog įsigijus brangius bilietus, jie pavėlavo į rungtynes.

Policijos schemą, kaip bus reguliuojamas eismas ties Vilniaus oro uostu, galite peržiūrėti čia.

Policijos schemą, kaip bus reguliuojamas eismas ties Vilniaus geležinkelio stotimi, galite peržiūrėti čia.

VIDEO: Vilniaus policija teigia pasirengusi krepšinio čempionatui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius