Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aromaterapija – kvapusis gydymas

Aromaterapija – eterinių aliejų panaudojimas fizinių bei dvasinių problemų gydymui ir profilaktikai, grožio puoselėjimo tikslams Eteriniai aliejai – kvapnūs, sudėtingos struktūros lakių medžiagų junginiai, gaminami iš aromatingų augalų distiliacijos būdu. Jie gali būti išgaunami iš augalo žiedų, viso augalo, lapų, vaisių arba grūdų.
Vonia
Vonia / BFL/Raitis Plauks nuotr.

Gydymo metodas, panaudojant natūralius eterinius aliejus vertinamas nuo seniausių laikų. Šiuolaikiniai tyrimai tik patvirtina, kad dauguma eterinių aliejų turi antiseptinių, imuninę sistemą stiprinančių, antivirusinių savybių.

Kvapai teigiamai veikia organizmą, o eterinių aliejų poveikis juntamas per odą ir kvėpavimo takus. Vasarą sergame rečiau, kadangi ore yra didelė koncentracija augaluose esantčių bakterijas naikinančių eterinių aliejų. Labai švarus yra pušynų oras, kadangi miško erdvėje pasklidę terpenų aerozoliai saugo gamtą nuo mikroorganizmų pertekliaus. Eteriniais aliejais negalima gydyti alergiškųžmoniu.

Aromatinės medžiagos gali būti uostomos arba giliai įkvepiamos (inhaliacijos metu). Tai vienas iš efektyviausių ir seniausių persišaldymo ligų – sinusito, gripo gydymo metodų.

Aplinkos aromatizavimas. Vienas iš būdų – ant medžiagos skiautės užlašinti eterinio aliejaus. Taip pat šiam metodui priskiriamos aromaterapinės lempos. Žvake kaitinamas indas, į kurį įpilta vandens ir įlašinta eterinio aliejaus mišinio. Garuojant aliejaus molekulės išsisklaido ir aromatizuoja, drėkina, dezinfekuoja patalpų orą.

Masažas, kuriam naudojami augaliniai ir eteriniai aliejai, efektyviau atpalaiduoja įtemptus raumenis ar juos tonizuoja, šalina nemigą, švelnina stresą, suteikia dvasinių ir fizinių jėgų, gerina daugelio organizmo sistemų funkcionavimą – gerina kraujo apytaką ir limfos tekejimą, didina organizmo atsparumą. Tai efektyvi atsipalaidavimo priemonė. Eteriniai aliejai įsigeria į kūną per odą, taip pat įkvepiami masažo metu.

Vonios – dvigubas aromaterapijos poveikis. Į vonią įlašinus porą eterinio aliejaus lašų, pasieksite maksimalų poveikį. Priklausomai nuo vandens temperatūros ir pasirinkto aliejaus ji gali raminti ar sužadinti. Tokia vonia padeda šalinti toksinus, gerina sąnarių judrumą, padeda peršalus ar skaudant galvą, šalina nuovargį. Kadangi eteriniai aliejai vandenyje netirpūs, tai prieš pilant į vonia juos reikia ištirpinti piene.

Aromaterapija ne tik gydo, eteriniai aliejai labai gerai saugo nuo aplinkos teršalų, virusų, bakterijų. Vien apsupdami save ir savo vaikus apsaugančiais augalų aromatais mes išvengsime daugelio oru plintančių ligų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius