-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprastas būdas sudėtingoms problemoms spręsti

Sakoma, genialu tai, kas paprasta, tačiau, kad tai suvoktum, dažnai reikia pereiti ilgą kelią, gerokai paklaidžioti šunkeliais. Taip ir XXI amžiaus žmogus, prieš kurį laiką patikėjęs cheminės farmacijos stebuklais, apėjęs didelį ir sudėtingą ratą, bando suvokti viską nuo pradžių – patikėti, kad didžiausias stebuklas yra pats žmogaus organizmas, tik būtina jį pažinti, gerbti, įsiklausyti į jo poreikius ir pasikliauti gamtos dėsniais.
Moteris
Moteris / Photos.com nuotr.

Tai nėra lengva, tam reikalingi išmanantys medikai ir pagalbininkai. Jų mes galime rasti pas gydytoją Jeleną Tulčiną Žvėryno natūralios medicinos centre. Atvykę čia, teiraujamės centro įkūrėjos ir originalios natūralios gydymo metodikos kūrėjos J. Tulčinos, kaip jai, gydytojai kardiologei, gimė mintis ieškoti netradicinių gydymosi būdų.

Išbandė įvairias metodikas

Pašnekovė čia pat patikslina, kad terminus „tradicinė” ir „netradicinė medicina” reiktų sukeisti vietomis. Juk natūralus gydymosi būdas turi daug senesnes tradicijas nei šiandieninė medicina ir farmacija, taigi jį ir reiktų vadinti tradiciniu. O ieškoti alternatyvų šiuolaikinei medicinai ją privertė likimas, pačios sveikata, po penktos operacijos su narkoze, nors tuo metu tai jai buvo būtina, ji pasakė – užteks. Pirmiausia „savo kailiu” išbandė Dainiaus Kepenio ir Ksaveros Vaištarienės siūlomą metodiką, tai sutapo su jos, ne tik kaip gydytojos, bet ir žmogaus, logika. Atsisakė mėsos ir daugelio kitų produktų, kad galėtų su kitais bėgioti krosą, primityviu būdu išsivalė žarnyną, efektas buvo akivaizdus. Tai paskatino domėtis giliau.

Juk natūralus gydymosi būdas turi daug senesnes tradicijas nei šiandieninė medicina ir farmacija, taigi jį ir reiktų vadinti tradiciniu.

Liga – tik pavojaus signalas

Ne paslaptis, sako pašnekovė, kad vaistų pramonė galinga ir pasisakymai prieš ją tiesiog blokuojami, bet Amerikoje yra įrodyta ir sukaupti duomenys, bylojantys, kad visų pirma mirštama nuo insulto ir infarkto, antroje vietoje – nuo vėžio ir trečioje vietoje –  nuo šalutinio vaistų poveikio ir gydytojų klaidų, o tai verčia susimąstyti. Esminė klaida,  kad žmonės nustojo žiūrėti į žmogų kaip į dvasinį subjektą, o į jo organizmą  kaip į visumą. Juk „tobula schema“ žmogus sukurtas prieš 5 tūkstančius metų, beveik nepakito. O jo maistas? Žmogus valgė tik tai, ką nuskindavo nuo medžio ar rasdavo ant žemės, ne veltui jo virškinamąjį traktą sudaro 12 metrų, kaip žolėdžio. Plėšrūnų – 6 metrai, bet ir plėšrūnai lavonus ėda be makaronų, bulvių ar duonos. Dabar yra vaistų nuo galvos skausmo, nuo pilvo pūtimo ir t. t., ir dažniausiai ne nuo priežasties, o nuo pasekmių. Niekas nepaiso, ką mūsų imuninė sistema „galvoja”, kai į organizmą patenka vaistai, o ypač hormoniniai, juk jie ją tiesiog „supresuoja”, sako gydytoja, įpratusi vaizdingai kalbėti. Liga yra gėris, tęsia pokalbį pašnekovė, ji ateina norėdama pasakyti žmogui, kad jis kažką daro ne taip. O kaip reaguojame mes, kovojame su įspėjimu. Visi aiškinasi, ką gali padaryti gydytojas ir niekas nekalba, ką žmogus privalo padaryti pats. Tai suvokusi J. Tulčina, kaip pati juokiasi, „pakeitė orientaciją” ir įkūrė natūralios medicinos kliniką iš pradžių Kaune, vėliau atidarė Žvėryno natūralios medicinos centrą Vilniuje. Laimėjusi Žalią kortą, iš Amerikos parsivežė komfortišką žarnyno valymo aparatą,  jo net nepalyginsi su sifonine klizma, kurią gali rasti mūsų sanatorijose ar kitur. Vėliau ji tokius aparatus padėjo įsigyti ir kitiems, norintiems su jais dirbti ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje.

Būtina keisti netinkamus įpročius

Vis tik, sako J. Tulčina, viena žarnyno valymo paslauga nieko iš esmės nepakeis, jei į tai nebus žiūrima kompleksiškai, tad vėlgi iš Amerikos parsivežtas maisto netoleravimo testas, nes labai svarbu, kad maistas būtų derinamas prie  žmogaus organizmo. Atsivežta ir kepenų valymo metodika. Svarbiausia, sako J. Tulčina, pakeisti netinkamus mitybos įpročius. Svarbu valgyti taip, kad kraujas būtų švarus, kad imuninei sistemai nereiktų kovoti su netinkamais produktais, o ji stiprėtų. 
Taigi Žvėryno natūralios medicinos centre dešimt metų intensyviai dirbant sukurtos kelios originalios gydymo metodikos, sąlyginai pavadintos penkiais žingsniais.             
Pirmas žingsnis – maisto netoleravimo testas. Tai  unikali Žvėryno natūralios medicinos centro procedūra. Nustatyta, kad kai maistas patenka į organizmą, pirmiausia į jį reaguoja virškinimo ir imuninė sistema. Jei maistas iki galo nesuvirškinamas, imuninė sistema priima jį kaip alergeną, ima gamintis antikūnai. Tokia slapta alerginė reakcija pasireiškia įvairiai: bėrimais, niežėjimais,dusuliu ir net lėtinėmis ligomis: migrena, bronchine astma, sąnarių artritu. Pagal šį principą buvo sukurtas testas su reagentais į 150 produktų. Tiriama, kaip į juos reaguoja limfocitai. Kiekvieno žmogaus kraujo reakcijos yra individualios ir pagal jas nustatoma, kurių produktų jam reikėtų atsisakyti, o kuriuos įtraukti į meniu.

Organizmą reikia valyti iš vidaus

Antras žingsnis – žarnyno valymas. Kad ir kaip puoselėtumėte kūną, efekto nepasieksite, kol organizmas nebus išvalytas iš vidaus. Žarnyno valymas, arba hidrokolonoterapija, leidžia atsikratyti senų nešvarumų, kurie nuodija organizmą. Žmogui laikantis jam sudarytos mitybos sistemos – valgant tik tai, kas jam naudinga – žarnyne nesikaupia toksinai. Išvalius žarnyną, jame labai lengvai prigyja geroji mikroflora, neapkrautas netinkamu maistu jis geriau dirba – atsikratoma vidurių užkietėjimo. 

Trečias žingsnis – kepenų valymas. Kai organizme susikaupia per daug toksinų, kepenys jau nebepajėgia jų atsikratyti. Išvalyti kepenis – reiškia palengvinti jų darbą ir išvalyti organizmą. Beje, ar žinote, kad toksinai, teršiantys jūsų organizmą, taip pat atima energiją ir gadina nuotaiką, gali sukelti depresiją. Ką jau kalbėti apie tokias nemalonias „smulkmenas” kaip odos bėrimai, pigmentinės dėmės, alergija. Kūnas prašyte prašo būti išvalytas – kodėl jam nepadėjus?! 

Ketvirtas žingsnis – Vega testas. Natūralios medicinos centre organizmo būklė įvertinama kelias valandas trunkančiu vegetatyviniu rezonansiniu testu. Jo principas – matuojami kiekvieno organo siunčiami elektromagnetiniai impulsai. Informaciją galima perskaityti: kiekvienas organas skleidžia tik jam būdingus elektromagnetinius dažnius. Šiuo testu galima nustatyti radiacijos, elektromagnetinių jėgos laukų poveikį; organizmo užterštumą konservantais, tabaku, alkoholiu; bakterijas, virusus, grybelius; vitaminų, mikroelementų trūkumą; alergiją, disbakteriozę, įvairius uždegimus; imuninės, endokrininės, nervų sistemų išsekimą, kitas ligas. Po testo prireikus skiriamas homeopatinis gydymas. 


„Pabudina“ odą

Penktas žingsnis – LPG ir garų kapsulė. „Išorinės grožio procedūros turi prasmę tik tuomet, kai sutvarkytas vidus: sureguliuota mityba, išvalytas žarnynas”, – seną tiesą primena gydytoja J. Tulčina. Kitaip brangiausios grožio priemonės bus bevaisės – tik iššveitus organizmą iš vidaus, galima imtis jo dailinimo. Limfodrenažinio masažo (LPG) metu masažuojama moderniu prancūzišku aparatu, pasiekiančiu giliausius poodinius sluoksnius, kuriuose kaupiasi riebalai! Limfa cirkuliuoja išvalytame organizme ir padeda atsikratyti ne tik nelemtos apelsino žievelės, bet ir antsvorio! Po šios procedūros oda 6 valandas būna itin imli įvairioms gydomosios kosmetikos priemonėms, todėl dar siūloma pasinaudoti garų kapsule, įvairiomis kaukėmis, įsivynioti į dumblius.

Pavadinimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius