Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų sveikata prasideda nuo tėvų

Vaikui nėra nieko geriau už motinos pieną
Kūdikis
Kūdikis / Photos.com nuotr.

Maitinimas krūtimi – sveikiausias ir natūraliausias vaiko maitinimo būdas. Kiekvienos motinos pieno sudėtis būna priderinta prie jos vaiko poreikių. Motinos piene yra absoliučiai visos vaikui vystytis ir augti reikalingos medžiagos, kurios dar ir saugo mažylį nuo ligų, infekcijų, formuoja imunitetą. Ką jau kalbėti apie žindant teikiamus saugumo, švelnumo ir ramybės jausmus, padedančius vaikeliui pažinti bauginantį pasaulį.

Tyrimais nustatyta, kad žindomi kūdikiai daug lengviau pagydomi net nuo sunkių ligų, jie rečiau serga kvėpavimo, ausų infekcijomis ir kitomis dažnomis ligomis.

Motinos piene yra 400 medžiagų, kurių nėra jokiame jo pakaitale. Epitelio augimo faktorius skatina epitelio ląstelių, dengiančių žarnų gleivinę, augimą ir jų sugebėjimą išskirti virškinimo fermentus. Įvairūs hormonai gerina naujagimio adaptaciją, reguliuoja gyvybiškai svarbių organų darbą. Laktoferinas esantis motinos piene padeda iš jo pasisavinti geležį, suriždamas geležį, jis slopina patogeninių bakterijų ir Candida grybelių dauginimąsi žarnyne. Nukleotidai stiprina imunitetą, stimuliuoja žarnyno brendimą, gerina geležies pasisavinimą. Antioksidantai apsaugo nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Lizocimas, komplementas, interferonas, antistafilokokinis faktorius, sekrecinis IgA, makrofagai saugo kūdikį nuo įvairių virusinių ir bakterinių infekcijų. Motinos piene yra fermento lipazės, kuri padeda suvirškinti riebalus. Ilgų grandinių polinesočiosios rūgštys užtikrina vaiko centrinės nervų sistemos brendimą, turi teigiamos įtakos regos aštrumo formavimuisi.Iš jų kūdikio organizmas pasigamina ir daug kitų biologiškai aktyvių medžiagų, reikalingų jo organizmui normaliai augti, bręsti ir funkcionuoti .Motinos piene esančių mineralinių medžiagų ir vitaminų biologinė vertė yra didesnė ir jie daug geriau pasisavinami nei  iš bet kokio kito dirbtino maisto. Motinos pienas yra labai svarbus augančioms ir bręstančioms kūdikio smegenims. Smegenų struktūrų augimui, brendimui ir vystymuisi didžiausią įtaką turi hormonai, augimo faktoriai ir kai kurie riebalai. Tyrimais įrodyta, kad žindytų vaikų intelekto išsivystymo koeficientas didesnis už tų, kurie nebuvo žindyti.

Pasak Žvėryno natūralios medicinos centro vyr. gydytojos Jelenos Tulčinos, nuo to, ką valgo mama, priklauso, kokias maisto medžiagas vaikas gaus su jos pienu. Jei mama valgo produktus, kurie žaloja imunitetą, jos baltosios kraujo ląstelės limfocitai suplyšta, iš jų išsiskiria labai stiprus fermentas, kuris sukelia kraujo uždegimą, tada į mamos pieną patenka toksinai, vėliau atsirandantys ir vaikelio organizme. Todėl vaikų imunitetas silpsta, gali atsirasti dažni peršalimai, įvairios odos ligos (otopinis dermatitas, bėrimai ir kt.), bronchinė astma…

Kiekvienai mamai vertėtų atlikti maisto netoleravimo testą, kuris pagal limfocitų reakcijas į maistą parodys, kokie produktai tinka, o kokie ne. Valgant laikantis pagal šį testą sudaryto mitybos plano, apsivalys mamos kraujas ir bus sveikas jos vaikas.

Pavadinimas
Pavadinimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius