-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 07

Studentiška patirtis užsienyje įkvėpė verslui Alytuje

Alytiškis Lukas Marčiulaitis darbo patirties sėmėsi užsienyje, gyveno Kaune, tačiau verslininko gyslelę atrado grįžęs į Dzūkiją.
L. Marčiulaitis su draugais
L. Marčiulaitis su draugais

Dar besimokydamas Alytaus kolegijoje L.Marčiulaitis pagal studentų mainų programą išvyko į Airiją ir Suomiją. „Vienoje Dublino grafikos dizaino agentūroje atlikau praktiką. Tais pačiais metais dar spėjau Helsinkio universitete pastudijuoti. Jei yra galimybių mokytis svetur, pažinti kitą kultūrą, kodėl nepasinaudojus? – šypsosi alytiškis. – Tiesą sakant, jei ne ši praktika, turbūt nebūčiau studijavęs grafikos dizaino, pirminis mano pasirinkimas buvo informacinės technologijos.“

Pakeista studijų kryptis – ne vienintelis dalykas, kurį suteikė studijos užsienyje. Jaunas verslininkas pasakoja iš pradžių manęs pasilikti ilgesniam laikui, tačiau toks gyvenimas jam greitai pabodo.

„Atrodytų, viskas taip pat, kaip ir Lietuvoje, tačiau užsienyje darbas, gyvenimas ir karjera atrodė pilki. Būtent tada supratau, kad noriu kažko siekti Lietuvoje“, – prisimena L.Marčiulaitis.

Ėmėsi verslo

Grįžęs į Lietuvą iš pradžių vaikinas apsistojo Kaune ir įsidarbino reklamos agentūroje. Tačiau netrukus nusprendė grįžti į Alytų ir įkurti pirmąją savo įmonę „Sumani studija“.

„Mes siūlome gana platų skaitmeninės reklamos paslaugų asortimentą. Fotografuojame, filmuojame, kuriame interneto parduotuves ir svetaines, maketuojame, teikiame grafinio dizaino paslaugas.

Mūsų klientai yra iš visos Lietuvos, alytiškių, tiesą pasakius, ne tiek jau daug. Su kai kuriais tik virtualiai bendraujame, su kitais susitinkame filmuodami ar fotografuodami“, – sakė verslininkas.

Praėjusią vasarą L. Marčiulaitis įgyvendino dar vieną savo svajonę – Alytuje įkūrė elektrinių riedlenčių nuomos punktą.

L. Marčiulaitis įgyvendino dar vieną savo svajonę – Alytuje įkūrė elektrinių riedlenčių nuomos punktą.

„Dalyvavau verslumo skatinimo konkurse, patekau į finalą, bet nelaimėjau. Užtat mano idėja sudomino ir investuotojus, ir draugus, sulaukiau didžiulio jų palaikymo ir, žinoma, paramos. Susidomėjimas buvo didžiulis, juk tai dar naujovė pas mus. Žinote, smagu kažką pirmam pradėti. Tad taip mano hobis tapo verslu. Žinoma, jis yra labai sezoniškas ir priklauso nuo oro sąlygų. Praėjusi vasara tam buvo ideali“, – džiaugiasi alytiškis.

Daugėja sutvarkytų erdvių

Verslus grafikos dizaineris džiaugiasi, kad Alytuje daugėja erdvių, kuriose žmonėms gera leisti laisvalaikį.

„Labai gerai, kad nutiesti dviračių takai, įrengtos aikštelės, kuriose renkasi žmonės pasportuoti, pailsėti, praleisti laisvalaikį. Gal ateityje atsiras ir daugiau prekybos taškų, ir maitinimo vietų ar elektromobilių. Ir mano verslui būtų naudinga daugiau elektros stotelių. Būtų gerai, kad žmogus, atėjęs į parką, galėtų pakrauti savo kompiuterį. Kalbamės apie tai su savivaldybe ir, tikiuosi, pavyks išspręsti šį klausimą.

Labai smagu, kad mūsų miestas sutvarkytas ir labai išgražėjęs.

Tačiau labai smagu, kad mūsų miestas sutvarkytas ir labai išgražėjęs. Manau, Alytus turi daug perspektyvų. Ir galbūt netrukus į jį žmonės trauks kaip ir į kitus kurortinius miestus – Druskininkus ar Birštoną“, – viliasi L. Marčiulaitis.

O vietų, kurias galima aplankyti per pastaruosius kelerius metus gerokai padaugėjo. 2007-2013 metų finansiniu laikotarpiu iš LR Vidaus reikalų ministerijos (VRM) skirtų Europos Sąjungos (ES) ir valstybės lėšų buvo sutvarkyta Alytaus piliakalnio teritorija, rekonstruotas kraštotyros muziejus, sutvarkyta ir rekreacijai pritaikyta Didžiosios Dailidės ežero aplinka.

Sutvarkyti Alytaus Kurorto parkas bei jame esantys Didysis ir Mažasis Dailidės ežerėliai, kartu sudarantys vieningą rekreacinę visumą, toli gražu netraukė poilsiautojų. Savivaldybė, pasinaudojusi Europos Sąjungos parama, nusprendė sutvarkyti poilsiui ir rekreacijai tinkamą miesto dalį.

Visai neseniai rekonstruota ir verslo vystymui bei plėtrai pritaikyta didžiulė teritorija, esanti Pramonės gatvėje. Šiame laikotarpyje VRM pagal priemonę „Pereinamojo laikotarpio tikslinių teritorijų vystymas“ šios teritorijos infrastruktūros sutvarkymui iš ES fondų ir valstybės biudžeto lėšų skyrė 1,2 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius