Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dovana beglobiams vaikams – mišrūnė Liusė

Vaikų globos namų „Atžalynas“ auklėtiniai nuo šiol turės augintinį – tuo pasirūpino baikeriai, trečiadienį į Kaune esančius globos namus atvežę mišrūnę kalytę Liusę.
Renginio akimirkos
Liusė turės naujus namus. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gyvūnų globėjų asociacijoje iki šiol gyvenusią pamestinukę išsirinko pati „Atžalyno“ vadovė Dalia Pajedienė. Globos namuose gyvenantiems vaikams tai buvo maloni staigmena.

„Metus dirbu „Atžalyne“. Pirmiausia ką padariau atėjusi čia – pasakiau, kad negalima mūsų įstaigos vadinti vaiknamiu. Tai – namai, o man jie neįsivaizduojami be gyvūno. Todėl ir kilo mintis įsigyti augintinį, kuris džiugintų ir mus, darbuotojus, ir vaikus“, – pasakojo D.Pajedienė.

Nusprendusi įgyvendinti savo sumanymą globos namų direktorė kreipėsi į Gyvūnų globėjų asociaciją. O apsilankiusi jos narių globojamų gyvūnų prieglaudoje išsirinko žavią mišrūnę Liusę.

„Kaip man pasakojo, ją senieji šeimininkai paliko, kai patys išsikraustė. Taigi, ji tokia pati pamestinukė, kaip ir kai kurie mūsų vaikai. Be to, itin gero charakterio, draugiška“, – pasakojo „Atžalyno“ vadovė.

Kad namuose atsiras šuo, „Atžalyne“ gyvenantys vaikai pradėjo įtarinėti išvydę statomą voljerą. Tačiau direktorė juokėsi iki paskutinės minutės neatskleidusi, ar iš tiesų jie turės gyvūną.

„Tai jiems buvo staigmena. Visi labai apsidžiaugė ir pažadėjo padėti prižiūrėti Liusę. Aš tikiu, kad bendravimas su gyvūnu daugeliui jų padės suvaldyti savo emocijas. Juk kartais geriausia išsikalbėti ne žmogui, bet gyvūnui“, – sakė D.Pajedienė.

Kalytė greičiausiai bus ne vienintelis gyvūnas, kuris apsigyvens „Atžalyne“. Pasižiūrėję, kaip vaikams sekasi auginti šunį, globos namų darbuotojai ketina įsigyti žuvyčių ir katę.

Šiuo metu vaikų globos namuose „Atžalynas“ gyvena 66 tėvų globos netekę vaikai, kurių amžius nuo 3 iki 18 metų. Tik maža dalis jų, 5–6 vaikai, yra našlaičiai.

Šunelio įsigijimo šventėje dalyvavo baikerių klubas „Aliens“ su Julium Urbaičiu priešakyje. Jie atvežė ne tik gyvūną, bet ir bendrovės „Kauno grūdai“ dovanoto ėdalo šuneliui. Smagia proga kartu su baikeriais „Atžalyne“ buvo paminėta ir Tarptautinė Vaikų gynimo diena.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius