Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medyje įstrigęs katinas ant žemės viliotas ir maistu, ir valerijonu, tačiau galiausiai nulipo pats

Penkias dienas Kaune, Istorinės LR prezidentūros pašonėje augančiame medyje praleidęs kačiukas ant kojų sukėlė ne tik Gyvūnų globėjų asociacijos narius, bet ir ugniagesius. Kniaukiantį katiną kas rytą girdėję vietos gyventojai piktinosi, kad gelbėtojai nieko nesiima. Pastarieji aiškino, jog meškos paslaugą daro patys žmonės, dėl kurių kišimosi gyvūnas išsigąsta ir toliau lieka medyje. Iškrapštyti iš medžio katiną pavyko tik penktadienį, kai į medį pasiryžo lipti ugniagesiai gelbėtojai.
Katinas įstrigo medyje.
Katinas buvo įstrigęs medyje. / 15min.lt/Eriko Ovčarenko nuotr.

Apie tai, kad medyje įstrigęs katinas, 15min.lt savaitės viduryje pranešė skaitytojas. „Prie prezidentūros medyje nuo sekmadienio įlipęs ir išlipti negali kačiukas. Kniaukia gailiai jau ketvirta ar penkta diena. Gyventojai skambino į „Nuarą“, gaisrininkams, Gyvūnų globos tarnybai ir t.t. Visi žada, kad gal kada ir atvažiuos išgelbėti gyvūną, tačiau neįvykdyti jokie gelbėjimo veiksmai. Gyventojai ir šiaip geros valios žmonės negali pagelbėti kačiukui, kadangi medis labai aukštas ir įlipti be specialios įrangos neįmanoma“, – piktinosi laišką į redakciją atsiuntęs kaunietis Laurynas.

Nulipti nepadėjo nei maistas, nei valerijonai

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai pranešimą apie šį gyvūną sulaukė trečiadienį. Deja, nuvykę į nurodytą vietą suprato, kad padėti katinui negalės – iki medžio su mašina ir kopėčiomis jie negalėjo privažiuoti. Gyvūną gelbėti bandė ir Gyvūnų globėjų asociacijos nariai. Pasak šios organizacijos vyriausiosios specialistės Lolitos Grėblikienės, kad nuliptų nuo medžio katinas viliotas ir maistu, ir valerijonu. Tačiau taip nulipti kviestas gyvūnas pasiekė tik pusiaukelę – nusileido iki vidurio medžio.

Mums atvykus pirmą kartą jis buvo maždaug 5 aukštų namo aukšte, dabar – kokiame 2-ame aukšte. Esu tikra, kad jis pats nuliptų, jei aplinkui nesibūriuotų „geros valios“ žmonės. Pas mus netrūksta tokių, kurie norėdami padėti, pridaro daugiau žalos: katinas išsigąsta ir toliau lieka medyje

„Mums atvykus pirmą kartą jis buvo maždaug 5 aukštų namo aukšte, dabar – kokiame 2-ame aukšte. Esu tikra, kad jis pats nuliptų, jei aplinkui nesibūriuotų „geros valios“ žmonės. Pas mus netrūksta tokių, kurie norėdami padėti, pridaro daugiau žalos: katinas išsigąsta ir toliau lieka medyje“, – kalbėjo gelbėtoja.

Norėdami sudrausminti žmones, kad jie nelįstų prie medžio ir taip nesutrukdytų gyvūnui išlipti iš jo, asociacijos nariai prie jo prikabino informacinį lapą. Tačiau tai „geradarių“ neatbaidė.

„Jei taip ir toliau, reikės vėl kviestis ugniagesius. Galima gyvūną bandyti iš medžio išvyti purškiant vandenį. Tačiau tokiu atveju rizikuojame, kad jis vėl įsilips į viršūnę. Idealiausia, jei katinas būtų paliktas ramybėje. Iš tokio aukščio, kuriame yra dabar, netrukdomas jis tikrai pats nuliptų ant žemės“, – įsitikinusi L.Grėblikienė.

Išlipo pats

Penktadienį maždaug 11 val. į šalia prezidentūros esančią aikštelę vėl atvykę gyvūnų globėjai ir ugniagesiai gelbėtojai apsisprendė lipti į medį.  Kaip ir tikėtasi, vos išvydęs, kad link jo artėja žmogus, katinas šovė į medžio viršų. Tačiau paskui jį kopęs ugniagesys nenusileido: pasileido paskui gyvūną. Tuomet katinas staiga persigalvojo ir nušoko ant žemės.

Apie gelbėjimo operaciją 15min.lt pasakojusi L.Grėblikienė džiaugėsi, kad nereikėjo panaudoti vandens.

„Tai – labai nemaloni ir nesaugi procedūra. Juk vandeniu gyvūnas nupučiamas. Jei nepataiko ant išskleisto tinklo, gali rimtai susižeisti“, – sakė Gyvūnų globėjų asociacijos senbuvė.

Vos atsidūręs ant žemės katinas pabėgo, todėl gelbėtojai nespėjo jo apžiūrėti. Tačiau įtariama, kad jis yra naminis. Gyvūnų globėjų asociacijos nariai prisiminė šią savaitę sulaukę skambučio: mergaitė pasakojo, kad jos vedžiojamas katinas nutrūko nuo pavadėlio, pabėgo ir įlipo į medį. Tačiau nespėjusi pasakyti, kuriame mieste tai įvyko, skambinusioji padėjo ragelį. Todėl dabar galima tik spėlioti, ar mergaitė kalbėjo apie šį katiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius