-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Honkonge lepinami šuneliai dalyvauja jogos užsiėmimuose

Honkonge lepinami šuneliai turi savo SPA centrus su sūkurinėmis voniomis ir masažais, tačiau jiems vis tiek gali būti sunku rasti dvasios ramybę. Tad jos ieškoti padeda jogos instruktorė Suzette Ackermann ir jos jogos užsiėmimai šunims.
Instruktorė Suzette Ackermann atlieka jogos pratimą su savo pekinų veislės kalyte Snowball.
Instruktorė Suzette Ackermann atlieka jogos pratimą su savo pekinų veislės kalyte Snowball. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kiekvieno šeštadienio rytą miesto Šeung Vano rajone šeimininkai savo augintiniams atlieka masažą, o paskui, skambant raminamai muzikai, suteikia jiems įvairias pozas, pavyzdžiui, kobros.

„Norite nuraminti šunį, tad glostykite abipus stuburo, tada – krūtinės ląstą, o tada – pilvą“, – mokiniams sako S.Ackermann, šokio ir jogos mokytoja iš Pietų Afrikos Respublikos, kuri tokius kursus šunims pradėjo prieš metus.

Ji dirba drauge su savo septynerių metų pekinų veislės kalyte Snowball, kuri ją, kaip ji pati tvirtina, ir įkvėpė.

Šis vieną akį beturintis, visiškai atsipalaidavęs gyvūnas puriu baltu kailiu dėl šunų jogos ir pasirodymų per televiziją tapo vietos įžymybe, dažnai atpažįstama gatvėse.

„Snowball yra kaip dzeno Buda, – sako S.Ackermann. – Ji atlieka visas pozas... Ji tiesiog nesirūpina, o jogos prasme yra tobula, kad ji neturi jokio ego, jokio prisirišimo, tiesiog būna.“

„Kai užsiiminėju joga namuose, ji tiesiog eina ant mano kilimėlio drauge su manimi. Ji daro tai natūraliai, – pasakoja instruktorė. – Gali paguldyti ją ant nugaros atlikti šavasanos („lavono pozos“), ir ji išlieka tokios pozos.“

S.Ackermann ir Snowball joga drauge užsiiminėja daug metų, bet jogos užsiėmimų šunims – „dogos“ – idėją pasiūlė vienas japonų šunų augintojas „prabangiame augintinių butike, salone ir SPA „Pawette“, kuris ir organizuoja užsiėmimus su S.Ackermann.

„Doga“ įsiveržė ir į augintinius mylinčią Japoniją, taip pat – Jungtines Valstijas, kur instruktorės Suzi Teitelman ir Amy Stevens yra išleidusios šunų jogos DVD. Tačiau S.Ackermann išplėtojo savą metodiką, pritaikytą savo klientams ir jų keturkojams draugams.

„Manau, kad jei šeimininkai atsiveda čia šunis, jie tikrai juos myli“, – sakė S.Ackermann.

Kartais jos užsiėmimus sutrikdo kylančios šunų peštynės, garsus lojimas ar pasprukimas į kokį nors kampą. Vienų metų Jorkšyro terjero ir vokiečių špico mišrūnui Kopi, regis, labiau patiktų laigyti laukais o ne valyti savo čakras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius