-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietė badu marino du savo šunis (nuotraukos)

Ketvirtadienį gyvūnų priežiūros centro „Nuaras“ darbuotojai sulaukė pagalbos šauksmo iš Aleksoto seniūnijos. Darbuotojai prašė nuvykti į Marvelės gatvę ir paimti čia gyvenančios kaunietės badu marinamus šunis.
Badu marintas šuo
Badu marintas šuo / Gyvūnų globėjų asociacijos nuotr.

„Nuvykę nurodytu adresu Gyvūnų globėjų asociacijos ir „Nuaro“ darbuotojai pamatė klaikų vaizdą: du šunys (kalė ir patinas), pririšti prie būdų, buvo tiek nusilpę iš bado, kad sunkiai laikėsi ant kojų“, – pasakojo Gyvūnų globėjų asociacijos narė Džiuginta Vaitkevičienė.

Netrukus rasta ir gyvūnų šeimininkė – L.M. Moteris buvo visiškai girta, pasak kaimynų, gyvenanti asocialiai. Vienas iš jos kieme rastų gyvūnų – kalė Bagyra – 2006-aisias buvo užregistruota ir paženklinta. Kitas šuo, maždaug 2 metų patinas, nei ženklintas, nei registruotas.

Apie situaciją Gyvūnų globėjų asociacija pranešė Centro policijos komisariato, Aleksoto nuovados pareigūnams. Jie prašomi konfiskuoti šunis, jų šeimininkei dėl žiauraus elgesio su gyvūnais bei Kauno miesto gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimų pritaikyti baudžiamojo ir administracinio poveikio priemones.

Iš nelaimės vietos gyvūnai išvežti į „Nuarą“. Po veterinarų apžiūros jiems statomos lašelinės, duodamas maistingas ėdalas. Tačiau atsigauti greičiausiai pavyks tik po kurio laiko, nes abu šunys išsekę.

„Niekada nemačiau tokių alkanų gyvūnų. Atrodo, visą dubenėlį prarytų, jei galėtų“, – sakė Gyvūnų globėjų asociacijos narė. Viliamasi, kad įsikišus policijai, šunys nebebus grąžinti ankstesnei šeimininkei, bet galės surasti naujus, saugesnius namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius