-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno sodų bendrijoje – žiauri katės egzekucija

Kaune esančią sodų bendriją „Jovaras“ sukrėtė žiauri katės egzekucija. Liudininkų teigimu, vienos iš sodų senbuvių gyvūną užmušė greta gyvenantis kaimynas. Nors policijoje tyrimas dar tik įsibėgėja, jau girdisi kalbų, kad katę žiauriai nužudęs kaunietis greičiausiai atsipirks pinigine bauda. Su tokia bausme nenorinti sutikti augintinės netekusi Irena Vlasenkienė ketina siekti, kad kaimynas sulauktų griežtesnės bausmės. Nuo pasiryžimo moters neatbaido net pasigirdę kaimynų grasinimai susidoroti.
Užmuštos katės jaunikliais, kuriems dar būtina nuolatinė priežiūra, šiuo metu pakaitomis rūpinasi visa Irenos šeima. Nuotraukoje – jos sesuo Raimonda, padedanti maitinti jauniklius.
Užmuštos katės jaunikliais, kuriems dar būtina nuolatinė priežiūra, šiuo metu pakaitomis rūpinasi visa Irenos šeima. Nuotraukoje – jos sesuo Raimonda, padedanti maitinti jauniklius. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Panemunės policijos komisariate šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. Mirtimi pasibaigusiu katės sumušimu įtariamas kaunietės kaimynas – Liudas Legota. Pareigūnams yra įteiktas ir dar vienas I.Vlasenkienės skundas – dėl grasinimo mirtimi. Pasak moters, susidoroti su ja pažadėjo L.Legotos žmona Riva Legotienė.

Po apsilankymo policijoje sulaukė grasinimų

Istorija prasidėjo birželio 1-ąją. Liudininkų teigimu, tądien priešais I.Vlasenkienės sodą gyvenantis L.Legota žiauriai sumušė jos auginamą katę. Patirti sumušimai gyvūnui buvo mirtini. Viešą egzekuciją matė ne vienas sodų bendrijos gyventojas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Katės kūną apžiūrėjusių ekspertų išvados
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Katės kūną apžiūrėjusių ekspertų išvados

Pasak Irenos, anksčiau L.Legota nebuvo skundęsis dėl jos auginamos katės. Todėl žiauraus  elgesio motyvai visiškai nesuprantami.

„Jie patys turi katę. Mūsų katytė buvo landi: pas visus užsukdavo, tačiau nė vienas kaimynas jos nevarė lauk“, – sakė augintinės netekusi kaunietė. Ji teigė policiją kreipusis, kai apsisprendė, jog katės žudikas turi sulaukti deramos bausmės.

Skundą priėmę pareigūnai įpareigojo atlikti ekspertizę. Pirmadienį gautas išvadas pati I.Vlasenkienė nuvežė į Panemunės policijos komisariatą. Būdama ten dar spėjo užregistruoti ir naują skundą – dėl grasinimų susidoroti. Anot moters, mirtimi ėmė grasinti apie policijos tyrimą dėl katės nužudymo sužinojusi R.Legotienė.

„Aš tave sutvarkysiu“, – tokius ir panašius kaimynės žodžius girdėjau ne tik aš, bet ir kiti kaimynai, sesuo“, – sakė I.Vlasenkienė.

Lankydamasi policijoje moteris teigė sužinojusi, kad jos katės žudikas greičiausiai atsipirks tik pinigine bauda.

„Tai neteisinga. Už tokius nusikaltimus reikia bausti griežčiau“, – įsitikinusi moteris. Katės netekusi kaunietė tikisi, kad bausmė už jos augintinio nukankinimą bus griežtesnė. Taip pat, kad susidoroti grasinusi kaimynė sulauks atsakomybės.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Užmuštos katės jaunikliai
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Užmuštos katės jaunikliai

Dėl bausmės neapsispręsta

Panemunės policijos komisariato viršininko pavaduotojo Ramūno Grigonio teigimu, antradienį buvo dar neaišku, ar policija pradės ikiteisminį tyrimą dėl kaunietės Irenos antrojo skundo, kuriame ji nurodo sulaukusi viešų grasinimų mirtimi: „Dėl šio skundo dar nėra apsispręsta.“

Tuo metu ikiteisminį tyrimą dėl katės užmušimo kuruojanti tyrėja Aušra Kalvaitytė pasakojo, kad L.Legota kaltę pripažįsta, bet tik iš dalies.

„Jis sako, kad išmetė katę iš savo valdų, bet neužmušė“, – „15min“ sakė tyrėja. Pareigūnės teigimu, kalbėti apie bausmę, kuri bus skirta žiauriu elgesiu su gyvūnu įtariamam kauniečiui, dar anksti. Baudžiamasis kodeksas už šį nusikaltimą numato viešuosius darbus, areštą, baudą arba laisvės atėmimą iki metų.

Pabendrauti su Legotais nepavyko. Kol nebus duoti parodymai policijoje, bendrauti apie įvykį su pašaliniais jie nenori.

Pirmasis kalėjime – Pipiro žudikas

Iki šiol Lietuvoje už žiaurų elgesį su gyvūnais griežčiausiai bausmė – kalėjimas – buvo skirta tik vienam asmeniui – Svajūnui Beniukui, kuris nuo tilto Jurbarko rajone numetė šunį Pipirą. Dėl patirtų sužalojimų gyvūnas mirė.

Bylą skubos tvarka išnagrinėjęs Kauno rajono apylinkės teismas nusprendė, kad už padarytą nusikaltimą S.Beniukas pataisos darbų namuose turės praleisti 8 mėnesius 10 dienų. Į laisvę jis išeis šiemet rugpjūtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius