Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kinijoje konfiskuota 12 tonų saugomų skujuočių žvynų

Su kontrabanda kovojančios Kinijos pareigūnai konfiskavo beveik 12 tonų skujuočių žvynų – tai didžiausias per visą šalies istoriją konfiskuotas šių nykstančių žinduolių dalių krovinys.
Sulaikyta skujuočių žvynų kontrabanda
Sulaikyta skujuočių žvynų kontrabanda / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skujuočiai yra labiausiai medžiojami gyvūnai pasaulyje; apskaičiuota, kad pastarąjį dešimtmetį Azijos ir Afrikos miškuose buvo sumedžiota milijonas šių žvėrelių.

Naujausias skujuočių žvynų krovinys šių metų liepą buvo konfiskuotas šalies pietuose esančio Šendženo miesto uoste, trečiadienį pranešė šalies žiniasklaida. Tokiam kiekiui žvynų tikriausiai reikėjo nugalabyti 20–30 tūkst. skujuočių.

Valstybinis laikraštis „China Daily“ rašė, kad tai didžiausias pasienio inspektorių vienu kartu rastas skujuočių žvynų kiekis.

Policija areštavo du įtariamuosius, kurių pavardės – Li ir He ir kurie savo paketus importui užregistravo netikrais vardais, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Įtariamieji deklaravo, kad paketai tušti, bet medžio anglių prikimštais maišais pridengė beveik 250 maišų su skujuočių žvynais.

Li mobiliajame telefone policija rado skujuočių žvynų nuotraukų, padarytų vienoje Afrikos valstybėje.

Jis neigė padaręs šias nuotraukas ir sakė, kad prieš pat apklausą rugsėjo mėnesį nusipirko naudotą telefoną.

Tačiau vienas tyrėjų pastebėjo, kad apgamas ant Li kairiosios kojos atitinka apgamą, matomą ant kojos vienoje nuotraukoje su skujuočių žvynais.

Tyrėjai taip pat susekė daugiau kaip 5 mln. juanių (641 tūkst. eurų) vertės pervedimus tarp Li ir He, kuris tuo pačiu lėktuvu skrido į neįvardijamą Afrikos valstybę.

Kinijoje skujuočiai yra saugomi, bet kai kas šalyje mano, kad šių gyvūnų žvynai turi medicininių savybių, nors jokių mokslinių įrodymų nėra. Už skujuočių mėsos valgymą skiriamos kalėjimo iki 10 metų bausmės.

Kontrabandininkams labai pelninga vežti skujuočius į Kiniją ar Vietnamą iš Afrikos, kur jų galima pigiai įsigyti, o paskui pardavinėti Azijoje kaip delikatesą.

Šių metų pradžioje įsigaliojo pasaulinės skujuočių prekybos draudimas.

Rugsėjo mėnesį Kinijos Gamtos apsaugos asociacija drauge su gamtosauginėmis nepelno organizacijomis vykdė vaizdo kampaniją su Jackie Chanu (Džekiu Čanu), raginusį žiūrovus pasakyti „ne“ skujuočių produktų valgymui, naudojimui ir pirkimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius