Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mino žadino mažiau aukojančių vilniečių gailestingumą (atnaujinta 19.57 val., nuotraukos, video)

Šviesią ir saulėtą šeštadienio popietę dainininkas Mino su kolektyvu „Tina dance“ ir kitais dainuojančiais draugais Vilniaus „Akropolyje“ kvietė praeivius stabtelėti ir susipažinti su namų neturinčiais šuniukais ir kačiukais.
Dainininkai koncertu atkreipė aplinkinių dėmesį į namų neturinčius gyvūnus.
Dainininkai koncertu atkreipė aplinkinių dėmesį į namų neturinčius gyvūnus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šuniukai ir kačiukai iš gyvūnų globos tarnybų jūsų laukia išprausti ir nesikandžiojantys. Prieikite prie jų, susipažinkite, susidraugaukite, pažaiskite – ir galbūt užsinorėsite vieną jų pasiimti kartu namo, – kvietė romantiškų dainų atlikėjas. – Jei ryšitės priglausti benamį gyvūną savo namuose, tarnybų darbuotojai užsirašys jūsų vardą ir pavardę – kad gyvūnai vėl neatsidurtų gatvėje.“

Nemokamai koncertuojantis Mino pristatė ir kitus atlikėjus, kurie savo dainas skyrė gyvūnams iš gatvės, kuriems labai reikia naujų namų. Praeivius, negalinčius ar nenorinčius pasiimti gyvūnų namo, dainininkas prašė paaukoti beglobių maistui ir priežiūrai.

„Tiesa, vilniečiai paprastai aukoja mažiau, lyginant su kitų miestų gyventojais, bet būkite gailestingi ir prisidėkite prie šių šunų ir kačių gerovės“, – meldė Mino.

Tai jau penktasis labdaringas Mino koncertas, skirtas beglobiams gyvūnams. Prieš taip panašios akcijos buvo surengtos Klaipėdoje, Šiauliuose, Kaune ir Panevėžyje. Vilniuje savo globotinius prekybos centro lankytojams pristatė trys visuomeninės gyvūnų globos organizacijos: Lietuvos gyvūnų globos draugija (LGGD) Vilniaus skyrius, „SOS gyvūnai“ ir „Lesė“.

Gyvūnų meilės šventėje sudalyvavo ir aktyvi gyvūnų teisių gynėja, LGGD narė, batų kūrėja Rūta Rimšelienė.

„Jūs gi savo draugų neperkate, taip pat neperkate ir vyro ar žmonos – tai kodėl reikia pirkti gyvūną?“, – retoriškai klausė dizainerė, kviesdama visus, norinčius namuose džiaugtis augintiniu, pasiimti beglobį gyvūną namo.

Į prekybos centro lankytojus kreipėsi ne tik žinomi Lietuvos atlikėjai ir kūrėjai, bet ir liūdnos gyvūnų akys, ieškančios namų...

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dainininkai koncertu atkreipė aplinkinių dėmesį į namų neturinčius gyvūnus.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./LGGD atstovės Rūta Rimšelienė ir Danutė Navickienė bei dainininkas Mindaugas Mickevičius-Mino

Jeigu akcijos „Akropolyje“ metu nesiryžote priglausti kurį nors šunelį ar katytę, tačiau grįžę namo persigalvojote, visada galite kreiptis į aukščiau paminėtas gyvūnų globos organizacijas. Pasidalyti su likimo nuskriaustais keturkojais savo širdies šiluma niekada nėra per vėlu.

LGGD Vilniaus skyriaus gyvybės vagonėliai įsikūrę Vilniaus mieste, L.Giros  g.  131,  UAB „Grinda“ teritorijoje. Norėdami priimti bet kurį gyvybės vagonėlių augintinį į savo namus, kreipkitės į Danutę (tel. 8 652 44093), Rūtą (tel. 8 686 57137) arba Miglę (tel. 8 675 96094).

„SOS gyvūnai“ prieglaudėlė įsikūrusi Žalgirio g. 60, Vilniuje. Norėdami tapti bet kurio „SOS gyvūnai“ šunelio ar katinėlio šeimininku skambinkite Ilonai (8 603 33100) arba Godai (8 683 69502).

„Lesė“ šiuo metu savo patalpų neturi ir visi šios organizacijos globotiniai glaudžiasi jos savanorių namuose. Dėl „Lesės“ globojamų šunelių ir katinėlių skambinkite telefonu 8 605 33452.

VIDEO: Mino labdaros akcija Vilniuje beglobiams gyvūnams paremti

Taip pat galite aplankyti šias 15min.lt nuotraukų galerijas:

Namų ieško LGGD gyvybės vagonėlių šuneliai

Namų ieško LGGD gyvybės vagonėlių katinėliai

„SOS gyvūnai“ dovanojami šuneliai

Išsirinkite sau „SOS gyvūnai“ katytę PC „Ozas“

„Lesės“ dovanojami gyvūnai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius