-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norinčių globoti žiaurią egzekuciją išgyvenusį Rudį – būriai (atnaujinta 18.53 val., nuotraukos, video)

Lietuvoje ir už jos ribų nuskambėjusio nusikaltimo auka – nuo tilto Jurbarko rajone numestas šuniukas Rudis – jį prižiūrinčių veterinarų teigimu, yra tikras laimės kūdikis. Iš nemažo aukščio numestas šunelis ne tik išgyveno, bet ir išvengė rimtų kaulų lūžių, todėl viliamasi, jog po kelių mėnesių galės normaliai gyventi pas naujus šeimininkus. Pretendentų į juos jau dabar yra nemažai.
Šuo medikų globoje
Šuo medikų globoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jis – tikra žvaigždė“, – juokavo Kauno gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ darbuotojai, pas kuriuos šiuo metu glaudžiasi žiauraus nusikaltimo auka. Pasak jų, nuo pirmos dienos, kai pateko pas juos, gyvūnas sulaukia labai daug visuomenės dėmesio. Žmonės skambina ne tik domėdamiesi gyvūno sveikata, bet ir pageidauja globoti šunelį, kai kurie paaukoja pinigų.

„Kai sužinojau, kad jis (šunelis, – aut. past.) išgyveno, negalėjau patikėti. Ar norėtume pasiimti? Tikriausiai, bet girdėjau, kad, be mūsų, eilė norinčiųjų yra. Šiaip atėjome paaukoti pinigų jo gydymui“, – sakė „Nuare“ 15min.lt žurnalistų sutikta kauniečių pora, namuose jau auginanti mišrūną šunį.

VIDEO: Sužalotas šunelis Rudis „Nuaro globoje

 Šunelį gydantis veterinaras Aurimas Steponavičius neslėpė: naują šeimininką laimingai išgyvenusiam gyvūnui rinks labai atsakingai. Bet šį sprendimą atidėjo vėlesniam laikui, nes kol kas svarbiausias rūpestis – gyvūno sveikata.

„Padarius rentgeno nuotrauką paaiškėjo, kad sunkių daugybinių kaulų lūžių nėra. Tik trūkę keli galūnių raiščiai, nustatyta daug kaulų įskilimų, todėl šiandien (trečiadienį, – aut. past.) šuns galūnės bus gipsuojamos. Didžiausią nerimą kelia pasislinkę vidaus organai, kurie – negalime pasakyti, nes iš rentgeno tiksliai nesimato. Laimė, nėra vidinio kraujavimo. Jį kol kas stebime, davėme raminamųjų, nes pas mus patekęs šuo buvo šoko būsenos. Pasakyti, ar jis visiškai pasveiks, dar negalime, nes šunelis pats nenori nei, ėsti nei lakti, todėl girdomas lašeline“, – pasakojo veterinarijos gydytojas.

Be aplinkinių pagalbos jis negali ir tuštintis: tenka padėti. Specialistų priežiūros jam reikės mažiausiai mėnesį – kol sugis lūžę kaulai.Nelaimėlis gimęs po laiminga žvaigžde, –sakė nuo tilto numestą šunelį gydantis veterinaras.

Praėjus parai rado praeivis 

Kol kas neaišku, kurią dieną šiuo metu tebeieškomas Jurbarko rajono Seredžiaus miestelio gyventojas Svajūnas Beniukas ir jo bendrai šunį numetė nuo tilto. Tačiau spėjama, jog žiauri egzekucija įvykdyta sekmadienį.

Pirmadienį ikiteisminį tyrimą dėl šio įvykio pradėję pareigūnai nesitikėjo, jog chuliganų auka – šunelis – išgyveno. Tačiau antradienį į policiją buvo atneštas gyvas šuo. Netrukus jis perduotas Gyvūnų globėjų asociacijos specialistams. Kaip pasakojo asociacijos vyriausioji specialistė Lolita Grėblikienė, į policijos nuovadą gyvūną atnešė atsitiktinai jį po tiltu radęs žmogus: „Įtariame, kad jis buvo numestas sekmadienį. Iš filmuotos medžiagos matosi, kad tuomet buvo labai graži saulėta diena. O tokia buvo sekmadienį.“

Internete – kitas Rudis?

Internete galima rasti skelbimų, rodančių, kad nuo tilto numestam šuniui nuosprendis „mirti“ buvo paskelbtas anksčiau. Viešosios įstaigos „Lesė“ tinklalapyje yra pora skelbimų, kuriuose ieškomi šeimininkai trejų metų mišrūnui, vardu Rudis.

„Mano kaime auga mišrūnas Rudis. Kol iš kiemo „stebuklingai“ nepradėjo dingti vištos, niekas niekas nieko blogo apie jį nesakė. Tačiau kai namiškiai patys savo akimis pamatė, kaip Rudis nuo vištos pešė plunksnas, ištarė paskutinį nuosprendį – nušausim. Būtų lengva jam rasti namus, tačiau šuo yra visiškai neauklėtas, gyvena lauke. Jis beprotiškai ištikimas. Jeigu būna pririštas, įkyriai los tol, kol kas nors paleis. Labiausiai trūksta bendravimo su žmogumi: nesvarbu kokio, svarbu, kad tik kas nors su juo užsiimtų, tada jis bus ramus“, – tinklalapyje rašo neprisistačiusi moteris.

Tekstas išpublikuotas prieš metus. Šiemet liepą „Lesės“ puslapyje buvo įdėtas naujas skelbimas, prašantis atsiliepti visus, norinčius paimti globoti Rudį. „Šeimininkai jo atsisako, nes pririštas loja 24 vel. per parą. O galimybės laikyti palaidą nėra (jis medžioja naminius paukščius). Šuniukas yra Jurbarko rajone, galime atvežti į Kauną ir kitur pakeliui“, – nurodė skelbimo autorė Kristina.

15min.lt susisiekus su ja, jauna moteris užtikrino, jog išgarsėjęs šuo – ne jos skelbime minėtas Rudis. „Mačiau straipsnius ir nuotraukas. Bet iš karto supratau, kad čia ne tas pats – Rudžio tie vaikinai taip paprastai nebūtų panešę, jis didesnis. Be to, jo šeimininkai ne iš Seredžiaus miestelio, bet kito Jurbarko rajono kaimo“, – tikino Kristina.

Baigdama pokalbį jį užtikrino, kad „tikrasis Rudis“ tebegyvena su savo šeimininkais, kurie apsisprendė jo nežudyti. „Pati asmeniškai rūpinuosi, kad jam būtų viskas gerai“, – teigė Kristina.

VIDEO: Sužalotas šunelis Rudis „Nuaro globoje

Papildyta 18.53 val. Trečiadienio pavakare „Nuaro“ atstovai svetainėje animal.lt pranešė, kad šunelio būklė ėmė taisytis. „Paskutiniais duomenimis po laiminga žvaigžde gimęs nelaimėlis šuniukas jau pats gali valgyti ir lakti. Tikimės, kad greitai jo būklė stabilizuosis“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius